Αγροτικά - Αλιεία

03/10/2022 - 18:43

Γ. Λαγουτάρης : Μόλις 2,5 εκατομμύρια στο Β. Αιγαίο από τον αναπτυξιακό για τη μεταποίηση

“Πολύ λίγα είναι τα χρήματα του αναπτυξιακού νόμου για την επιδότηση δράσεων για τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, που στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου, επαρκούν για την  επιδότηση μόλις μίας επιχείρησης”, δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας  Λέσβου, της Περιφέρειας Γιώργος Λαγουτάρης.

Όπως σημείωσε, “…για τη μεταποίηση για όλη την Ελλάδα το ποσό που θα διανεμηθεί είναι 75 εκατομμύρια ευρώ, και στην Περιφέρειά μας αντιστοιχούν 2,5 εκατομμύρια, το ποσό είναι ελάχιστο και αν αναλογιστούμε ότι η επιδότηση για μια επιχείρηση μπορεί να φτάσει μέχρι τα 3 εκατ, όλο το ποσό δύναται να απορροφήσει μία και μόνη επιχείρηση, όπως ένα τυροκομείο. Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τις επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα στα νησιά μας και οι φορείς θα πρέπει να επικεντρωθούν στο να ασκήσουν πίεση να αυξηθούν αυτά τα ποσά”.

Πολλές επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα ευελπιστούσαν ότι θα  μπορέσουν να διεκδικήσουν ανάπτυξή τους μέσω του αναπτυξιακού νόμου, τη στιγμή μάλιστα που το Αιγαίο επιδοτείται με 75% αλλά λόγω μικρών πιστώσεων δε θα καταφέρουν να ενταχθούν.

 

Ακούστε το ηχητικό με όσα δήλωσε ο κ. Λαγουτάρης στην δημοσιογράφο  Μυρσίνη Τζινέλλη

Μοιράσου το άρθρο!