Αγροτικά - Αλιεία

30/10/2023 - 16:19

Μπάχαλο με την πληρωμή των επιδοτήσεων ... ούτε μπακάλης να πλήρωνε...

Το χάος  (με την πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης) που επικρατεί από την Παρασκευή το απόγευμα στον αγροτικό κόσμο όλης της χώρας δεν έχει προηγούμενο! Και ασφαλώς δεν υπάρχει καμία δικαιολογία καθώς δεν έγιναν οι βασικοί υπολογισμοί της σύγκλισης των δικαιωμάτων! Λες και η πληρωμή έγινε με ένα απίθανα μπακαλίστικο τρόπο.

Χιλιάδες αγρότες είδαν πενιχρά ποσά στο λογαριασμό τους που δεν δικαιολογούνται. Μόνο οι φωστήρες του ΟΠΕΚΕΠΕ μπορούν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα! 

 

Την παραίτηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ζητήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως μεταδίδει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πηγές του υπουργείου ανέφεραν πως η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» ήταν τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρήθηκαν στις τελευταίες πληρωμές.

Κατά τις ίδιες πηγές η απόφαση αυτή, έχει σχέση εκτός από τις δυσλειτουργίες στην τελευταία πληρωμή και με έγγραφα διοικητικών αρχών, όπου έχουν εντοπίσει σοβαρά προβλήματα τα οποία εκθέτουν – όπως επισήμαναν – τον Οργανισμό – και κατ’ επέκταση τη χώρα- εντός κι εκτός συνόρων.

Μοιράσου το άρθρο!