Αγροτικά - Αλιεία

18/05/2023 - 17:20

To προεκλογικό "επίδομα - ψίχουλα" για τους κτηνοτρόφους καταγγέλλει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων

             Τη προσφιλή προεκλογική τακτική όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα συνεχίζει η Νέα Δημοκρατία.  

  Αφού 4 χρόνια δεν έκανε τίποτα για να ανακουφίσει πραγματικά, τους βιοπαλαιστές αγρότες,     κτηνοτρόφους, δεν πήρε μέτρα για ουσιαστική στήριξη του πρωτογενή τομέα στη βάση του, στη παραγωγή των αγροτικών προϊόντων, αφού τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κινήματος δεν αγγίζουν την αντιαγροτική της πολιτική, έρχεται παραμονές εκλογών να -τάξει- και όχι να δώσει (αφού αν δοθεί θα είναι στο τέλος του καλοκαιριού) ακόμα ένα επίδομα - ψίχουλα.    

 Τα βαρύγδουπα δώδεκα εκατομμύρια που τάζει, μεταφράζονται σε λιγότερο από 3 ευρώ ανά ζώο στο κτηνοτρόφο, με το κόστος εκτροφής να παραμένει στα ύψη.  Στον ίδιο ντορό και η στρεμματική αποζημίωση στους ελαιοπαραγωγούς, που αντί να είχε δοθεί πριν δύο μήνες θα δοθεί μάλλον δύο μέρες πριν τις εκλογές. 
           Φτάνει πια!  

 Οι αγρότες μας δεν έχουν ανάγκη από προεκλογικά δωράκια. Χρόνια τώρα βλέπουν το ίδιο έργο. Έχουν ανάγκη από μια άλλη αγροτική πολιτική, που θα έχει επίκεντρο τον ίδιο και θα υλοποιεί τις πραγματικές του ανάγκες τόσο στη παραγωγή όσο και στη διαβίωση του. Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε με κάθε τρόπο, κάθε μορφή δράσης,  αυτά τα μέτρα που θα σταματήσουν τη πορεία μας προς τον αφανισμό. Αυτά, που εγγυούνται ασφαλή, φτηνά και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα για το λαό και αξιοπρεπή διαβίωση για αυτούς που τα παράγουν. Οι βιοπαλαιστές αγρότες - κτηνοτρόφοι να μην περιμένουν σωτήρες. Να οργανωθούν στους συλλόγους τους, να φτιάξουν καινούργιους, να δυναμώσουν την Ομοσπονδία και να συνεχίσουν να διεκδικούν εγγυημένες τιμές στα προϊόντα τους με δραστική και ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής. 
     Είμαστε αυτοί που πραγματικά μοχθούμε για να έχει ο λαός τα βασικά είδη διατροφής του και δεν ανεχόμαστε άλλοι να αισχροκερδούν στις πλάτες μας και εμείς να ζούμε με pass και επιδόματα.

Μοιράσου το άρθρο!