Αγροτικά - Αλιεία

29/07/2012 - 13:13

Σκοπελίτης: έγκλημα κάτα των αγροτών η πώληση της Αγροτικής

Skopelitis-Stauros

 

Δήλωση του Στ. Σκοπελίτη προέδρου της Τοπικής Επιτροπής της ΠΑΣΥ για την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ

 

 

Θέλω σαν εκπρόσωπος της Τοπικής Επιτροπής της ΠΑΣΥ να καταγγείλω στους αγρότες του νησιού μας την συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για το έγκλημα που διαπράττουν με την πώληση της ΑΤΕ στο ιδιωτικό κεφάλαιο και συγκεκριμένα στην Τράπεζα Πειραιώς.

Η πώληση αυτή που αφορά μόνο το υγιές - κερδοφόρο τμήμα της τράπεζας - ενώ το ζημιογόνο θα φορτωθεί στο δημόσιο - δεν έχει καμιά σχέση με τη διαχείριση του χρέους όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Γίνεται για να δοθεί πλούτος και νέα πεδία επιχειρηματικής δράσης στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, όπως επιτάσσει η στρατηγική της ΕΕ και η διέξοδος από την κρίση προς όφελος των μονοπωλίων με τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις.

Η εξέλιξη αυτή θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις σε χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και στις συνεταιριστικές οργανώσεις αφού θα κινδυνεύσουν να χάσουν τις υποθηκευμένες στην ΑΤΕ περιουσίες τους αν οι υποθήκες περάσουν σε άλλη τράπεζα.

Το ίδιο δυσμενής θα είναι και η κατάσταση που θα δημιουργηθεί για τους εργαζόμενους στην τράπεζα, αφού αρκετοί από αυτούς θα απολυθούν, παρά τους ισχυρισμούς για το αντίθετο, και όσοι μείνουν θα δουλεύουν με νέες, χειρότερες εργασιακές σχέσεις προκειμένου ο νέος ιδιοκτήτης της ΑΤΕ να μειώσει το λεγόμενο μισθολογικό κόστος και να διασφαλίσει ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία.

Καλούμε σαν ΠΑΣΥ τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους του νησιού μας μαζί με τους εργαζόμενους στην ΑΤΕ να δώσουν τον αγώνα ώστε να ματαιωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας και να παραμείνει στο δημόσιο.

Συνάμα καλούμε να δέσουν τον αγώνα αυτό με εκείνον για μια άλλη πολιτική που έχει ανάγκη ο τόπος μας και ο λαός μας και η οποία θα υπηρετεί τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς μας και θα ικανοποιεί τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας,

 Μια πολιτική που η εφαρμογή της προϋποθέτει αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων που υπάρχει σήμερα και η ανάδειξη μιας κυβέρνησης που θα αποδεσμεύσει τη χώρα μας από την ΕΕ, θα προχωρήσει στη μονομερή διαγραφή του χρέους και με τον κεντρικό σχεδιασμό που θα εφαρμόσει θα οδηγήσει στην ανάπτυξη την αγροτική μας παραγωγή.

Εργαλεία γι αυτήν την ανάπτυξη θα αποτελέσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα και οι παραγωγικοί συνεταιρισμοί της μικρομεσαίας αγροτιάς μας.    

  

Μοιράσου το άρθρο!