Αγροτικά - Αλιεία

29/06/2022 - 16:00

Στην Στύψη... “Παντρεύουμε” την καινοτομία με την πρωτογενή παραγωγή και την παράδοση με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων

«Καινοτόμα διατροφικά προϊόντα «σερβίρει» ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Στύψης»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα για το Βόρειο Αιγαίο Πανάγος Κουφέλος παρέστη την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Στύψης για την παρουσίαση των πρώτων αποτελεσμάτων του ερευνητικού προγράμματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου 2014- 2020 στα πλαίσια του Προγράμματος  «Ενίσχυση των συμφωνητικών  συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων και φορέων έρευνας και καινοτομίας», που συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και εθνικούς πόρους. Τίτλος του ερευνητικού έργου «Παραγωγή καινοτόμων λειτουργικών ελαιολάδων ενισχυμένων με βιοδραστικά συστατικά».

Ο Αντιπεριφερειάρχης αμέσως μετά το πέρας της παρουσίασης έκανε την εξής δήλωση:

  « “Παντρεύουμε” την καινοτομία με την πρωτογενή παραγωγή και την παράδοση με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων.

Ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός  Στύψης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, σήμερα, παραδίδουν μαθήματα για το πως χτίζεται από το μηδέν ένα δυνατό brand name, καινοτομώντας.

H προσπάθεια του Συνεταιρισμού χρήζει συγχαρητηρίων καθώς Λειτουργικά προϊόντα διατροφής εμπλουτισμένα με βιοδραστικά στοιχεία, εμφανίζονται για πρώτη φορά στο πεδίο της έρευνας και ευελπιστούμε να οδηγηθούν στην παραγωγή. 

Η Περιφερειακή Αρχή στέκεται αρωγός σε κάθε ερευνητική προσπάθεια. Κεντρικός σκοπός κάθε αναπτυξιακού σχεδίου η αύξηση των εισοδημάτων των παραγωγών μας. Μετατρέπουμε ευρηματικές ιδέες σε πράξεις, τα δε προϊόντα μας εξελίσσονται σε προϊόντα με εμπορικές βλέψεις και πολλές προοπτικές, προς όφελος πάντα των καταναλωτών». 

d
                                                                 

Δείτε το βίντεο και διαβάστε επίσης:

Το παρθένο ελαιόλαδο της Λέσβου με βότανα -πομάσα και φύλλα ελιάς       

Μοιράσου το άρθρο!