Αγροτικά - Αλιεία

10/08/2022 - 19:16

Στον καμένο ελαιώνα Βρίσας - Σταυρού ο Αντιπεριφερειάρχης Πανάγος Κουφέλος

Συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας κ. Γιώργο Λαγουτάρη.

Επίσκεψη στον καμένο ελαιώνα της Βρίσας και του Σταυρού πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο  χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου κ. Πανάγος Κουφέλος συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας κ. Γιώργο Λαγουτάρη. 

Παρόντες στην αυτοψία στις καμένες εκτάσεις ήταν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βρίσας κ. Απόστολος Αποστολής και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σταυρού κ. Παναγιώτης Παλαιολόγος καθώς επίσης και ελαιοπαραγωγοί της περιοχής.

Ο κ. Κουφέλος, αν και ήταν στην περιοχή όλες τις ημέρες της φωτιάς ως υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας, είχε σήμερα την ευκαιρία  όχι μόνο να ξαναδεί το μέγεθος της καταστροφής του ελαιώνα αλλά και να συζητήσει με τους Προέδρους των δύο Κοινοτήτων καθώς και με παραγωγούς της περιοχής.

Συζητήθηκαν θέματα για την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών, για την αναφύτευση του ελαιώνα καθώς και παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών. Ήδη η Περιφέρεια έχει ξεκινήσει τις πρώτες παρεμβάσεις σ' αυτό το τομέα.

Τις επόμενες ημέρες όπως ανέφερε ο κ. Κουφέλος σε συνεργασία με την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με κοινοποίηση στον ΟΠΕΚΕΠΕ που θα αφορούν όχι μόνο τις αποζημιώσεις αλλά κυρίως την ειδική ενίσχυση των παραγωγών που έχουν πληγεί μέσα από τις τρέχουσες ή μελλοντικές δράσεις των Μέτρων του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Από την πλευρά τους οι Πρόεδροι τόνισαν ότι η ευχή τους είναι να μην ξεχαστούν όπως συνέβη με το σεισμό πριν από μερικά χρόνια και να ακουστούν από την Κυβέρνηση.

 

ε

Μοιράσου το άρθρο!