Αγροτικά - Αλιεία

14/07/2020 - 14:20

Τετάρτη 15 Ιουλίου ο δεύτερος γενικός ψεκασμός για την καταπολέμηση του δάκου

H  δεύτερη  Γενική Διαβροχή κατά του Δάκου της Ελιάς στο νησί της Λέσβου θα ξεκινήσει την Τετάρτη 15  Ιουλίου 2020  για όλες τις περιοχές του νησιού.

Τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν στο δεύτερο ψεκασμό  είναι το IMIDAN 200EC, το DECIS PROFI 25 WG  και  το SUCCESS 0,24 CB.

Τα μηνύματα για τη φετινή ελαιοπαραγωγή δεν είναι και τόσο αισιόδοξα καθώς οι εκτιμήσεις δείχνουν μικρή παραγωγή. Οι επόμενοι ψεκασμοί θα επικεντρωθούν πλέον σε περιοχές με αυξημένη παραγωγή. Μετά τη δεύτερη γενική διαβροχή θα τοποθετηθούν από τον εργολάβο και οι δακοπαγίδες σε όλες τις περιοχές. Προς το παρόν η συλλογή των δεδομένων για το δακοπληθυσμό γίνεται από τις παγίδες που έχει τοποθετήσει η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας. Σήμερα ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ενημερωτικών  συναντήσεων Αρχιεργατών - Γεωπόνων παρουσία του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη κ. Πανάγου Κουφέλου. 

Σε σημαντικό αριθμό συνεργείων (κυρίως συνεργεία με ψεκαστικά σε γεωργικό ελκυστήρα) έχουν τοποθετηθεί GPS για την παρακολούθηση των εργασιών σε πραγματικό χρόνο. 

σδδφδ

Προκειμένου να επιτευχθεί η προστασία της ελαιοπαραγωγής του Νησιού μας θα πρέπει τόσο οι εμπλεκόμενοι φορείς όσο και οι ελαιοπαραγωγοί να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο την επιτυχημένη διεξαγωγή του προγράμματος της Δακοκτονίας.

Παρακαλούνται: 
1) Oι ελαιοπαραγωγοί να επιδείξουν ενδιαφέρον, ώστε να ενημερωθούν για την ημερομηνία ψεκασμού των ελαιοκτημάτων τους από τις ανακοινώσεις των Δημοτικών- Τοπικών Κοινοτήτων και τους αρχιεργάτες της περιοχής τους, να παρακολουθούν τους ψεκασμούς και να διευκολύνουν την είσοδο των συνεργείων στα περιφραγμένα ελαιοκτήματα.

2) Οι βιοκαλλιεργητές να φροντίσουν για την ύπαρξη των πινακίδων σήμανσης στα ελαιοκτήματά τους και να τοποθετήσουν παγίδες στα ελαιόδενδρα εφόσον υπάρχει καρπός.

3) Οι Δήμοι,  Δημοτικές Ενότητες, οι Συνεταιρισμοί και οι Αγροτικοί Σύλλογοι να ενδιαφερθούν από την πλευρά τους, έτσι ώστε να διευκολύνουν την καλή λειτουργία των συνεργείων (π.χ. παροχή νερού, συντήρηση Αγροτικών δρόμων, Ανακοινώσεις κλπ)

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου από πλευράς της καταβάλει τη μέγιστη προσπάθεια όπως άλλωστε κάθε χρόνο για την ομαλή διεξαγωγή της φετινής διαδικασίας

Μοιράσου το άρθρο!