Αγροτικά - Αλιεία

16/06/2020 - 12:14

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020 ξεκινάει η δακοκτονία στη Λέσβο

H  Πρώτη Γενική Διαβροχή κατά του Δάκου της Ελιάς στο νησί της Λέσβου θα ξεκινήσει την Τετάρτη 17  Ιουνίου 2020  για τις περισσότερες περιοχές του νησιού.  

Φέτος δεν υπήρξαν  θέματα με ενστάσεις και διαμάχες ανάμεσα σε εργολάβους καθώς ο ανάδοχος του διαγωνισμού για τα επόμενα 3 χρόνια  είναι η κοινοπραξία των εταιρειών «Δόμηση Αιγαίου» (εκπρόσωπος Γιάννης Μακρής) και «Χαράλαμπος Παπαδέλλης & ΣΙΑ Ο.Ε»  (εκπρόσωπος Χαράλαμπος Παπαδέλλης) Είναι η πρώτη φορά που είχαμε διαγωνισμό για 3 χρόνια και όχι ετήσιο. Αυτό σίγουρα επιτρέπει τον καλύτερο σχεδιασμό τόσο για τις υπηρεσίες της Περιφέρειας όσο και τους εργολάβους

Τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν και φέτος  είναι το BISCAYA 240OD, το DECIS PROFI 25 WG  και  το SUCCESS 0,24 CB.

 
Προκειμένου να επιτευχθεί η προστασία της ελαιοπαραγωγής του Νησιού μας θα πρέπει τόσο οι εμπλεκόμενοι φορείς όσο και οι ελαιοπαραγωγοί να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο την επιτυχημένη διεξαγωγή του προγράμματος της Δακοκτονίας.

Παρακαλούνται: 
1)Oι ελαιοπαραγωγοί να επιδείξουν ενδιαφέρον, ώστε να ενημερωθούν για την ημερομηνία ψεκασμού των ελαιοκτημάτων τους από τις ανακοινώσεις των Δημοτικών- Τοπικών Κοινοτήτων και τους αρχιεργάτες της περιοχής τους, να παρακολουθούν τους ψεκασμούς και να διευκολύνουν την είσοδο των συνεργείων στα περιφραγμένα ελαιοκτήματα.

2)Οι βιοκαλλιεργητές να φροντίσουν για την ύπαρξη των πινακίδων σήμανσης στα ελαιοκτήματά τους και να τοποθετήσουν παγίδες στα ελαιόδενδρα εφόσον υπάρχει καρπός.

3)Ο Δήμος, Δημοτικές Ενότητες, οι Συνεταιρισμοί και οι Αγροτικοί Σύλλογοι να ενδιαφερθούν από την πλευρά τους, έτσι ώστε να διευκολύνουν την καλή λειτουργία των συνεργείων (π.χ. παροχή νερού, συντήρηση Αγροτικών δρόμων, Ανακοινώσεις κλπ)

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου από πλευράς της καταβάλει τη μέγιστη προσπάθεια όπως άλλωστε κάθε χρόνο για την ομαλή διεξαγωγή της φετινής διαδικασίας.

 

Μοιράσου το άρθρο!