Αγροτικά - Αλιεία

03/08/2012 - 16:10

Ξεκινάει η δακοκτονία στη Λέσβο

Ξεκινάει η δακοκτονία στη Λέσβο

yle="text-align: justify; ">Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου ανακοινώνεται ότι ξεκίνησε σήμερα 3/08/2012  η Α΄ Γενική Διαβροχή κατά του Δάκου της Ελιάς για τα συνεργεία των Δημοτικών Κοινοτήτων ΚΑΠΗΣ, ΚΛΕΙΟΥΣ, ΣΥΚΑΜΙΑΣ, ΑΡΓΕΝΟΥ, ΠΕΛΟΠΗΣ, ΜΗΘΥΜΝΑΣ, ΠΕΤΡΑΣ, ΛΑΦΙΩΝΑ, ΣΚΟΥΤΑΡΟΥ, ΦΙΛΙΑΣ, ΣΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΧΙΔΥΡΩΝ, ΒΑΤΟΥΣΑΣ, ΑΝΤΙΣΣΗΣ, ΕΡΕΣΣΟΥ, ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ, ΑΓΡΑΣ, ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ, και ΝΑΠΗΣ. Τη Δευτέρα 6 Αυγούστου ξεκινάει Α΄ Γενική Διαβροχή για τα υπόλοιπα συνεργεία του νησιού.

Προκειμένου να επιτευχθεί η προστασία της ελαιοπαραγωγής του Νομού μας, θα πρέπει τόσο οι εμπλεκόμενοι φορείς όσο και οι ελαιοπαραγωγοί να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο την επιτυχημένη διεξαγωγή του προγράμματος Δακοκτονίας.

Παρακαλούνται: 1) Οι ελαιοπαραγωγοί να επιδείξουν ενδιαφέρον, ώστε να ενημερωθούν για την ημερομηνία ψεκασμού των ελαιοκτημάτων τους από τις ανακοινώσεις των Δήμων και τους αρχιεργάτες της περιοχής τους, να παρακολουθούν τους ψεκασμούς και να διευκολύνουν της είσοδο των συνεργείων στα περιφραγμένα ελαιοκτήματα τους 2) Οι βιοκαλλιεργητές να φροντίσουν να βάλουν πινακίδες στα ελαιοκτήματά τους και να τοποθετήσουν παγίδες στα ελαιόδεντρα εφόσον υπάρχει καρπός. 3) Οι Δήμοι, τα Δημοτικά Διαμερίσματα, οι Συνεταιρισμοί, και οι Αγροτικοί Σύλλογοι να ενδιαφερθούν από πλευρά τους στην διευκόλυνση της καλής λειτουργίας των συνεργείων (π.χ. παροχή νερού - συντήρηση Αγροτικών δρόμων, κλπ). Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από την πλευρά τηςς θα καταβάλλει τη μέγιστη προσπάθεια, όπως άλλωστε κάθε χρόνο, για την ομαλή διεξαγωγή της φετινής διαδικασίας.


Δήλωση του επικεφαλής της παράταξης "Με τους πολίτες κόντρα στο καιρό" Β. Τεντόμα:

«Αν δεν ήταν ο συντοπίτης μας υπουρ¬γός για να μας βοηθήσει, θα περιμέναμε τουλάχιστον για δυο βδομάδες για να πάρει μπροστά η δακοκτονία. Είναι πολύ σημαντικό, έτσι όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, να υπάρχει ένα κυ¬βερνητικό στέλεχος που κατανοεί την α¬νάγκη να κινηθούν άμεσα κάποιες διαδι¬κασίες και " βάζει πλάτη" για να μας βοηθήσει». Τάδε έφη ο Περιφερειάρχης μας προσθέτοντας πως ό,τι έχει ζητήσει έως τώρα απ' τον Αγιοπαρασκευώτη υπουργό, έγινε.

Έτσι έχουμε από έναν αιρετό άρχοντα (ΠΑΣΟΚ) λιβανιστήρι και προώθηση του «Μαυρογιαλουρισμού» προς όφελος ενός «διορισμένου» βουλευτή (ΝΔ). Έτσι ανεβαίνει το κύρος της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και ανοίγονται οι δρόμοι του μέλλοντος και για περιφερειακή «συγκυβέρνηση». Λογαριασμοί χωρίς τον ξενοδόχο….

Μοιράσου το άρθρο!