Αγροτικά - Αλιεία

20/07/2012 - 15:13

"Ψηφιακή Σύγκλιση" -Portal προβολής Αγροτικών Προϊόντων από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

yle="text-align:justify;"> Στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του “Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και αφορούσε στην κατάρτιση των δικαιούχων φορέων των έργων στο Βόρειο Αιγαίου, παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικόλαος Μάρκου, χαιρετίζοντας τις εργασίες της.

Ο Αντιπεριφερειάρχης στο χαιρετισμό του σχολίασε πως οι στόχοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος της «Ψηφιακής Σύγκλισης», είναι η αποδοτική και βιώσιμη αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην ελληνική οικονομία, εκφράζοντας την άποψη πως η προώθηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στις επιχειρήσεις, ο ανασχεδιασμός των διαδικασιών του Δημοσίου Τομέα και η ανάπτυξη των ψηφιακών υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης, θα έχουν αποφασιστική σημασία στην αναπτυξιακή διαδικασία.

 

Portal προβολής και προώθησης Αγροτικών Προϊόντων

Ας σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της «Ψηφιακής Σύγκλισης», η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανταποκρίθηκε στην πρώτη πρόσκληση του προγράμματος, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις και προετοιμάζεται πλέον για νέες προτάσεις για τα επόμενα στάδια υλοποίησης του προγράμματος. Σε αυτό το στάδιο και βάσει της πρότασης που εγκρίθηκε, η Περιφέρεια προχωρά στη δημιουργία ενός Portal προβολής και προώθησης Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας με έμφαση στα προϊόντα αιχμής του κάθε νησιού.

Το PORTAL θα διασυνδεθεί μεταξύ άλλων με το επιχειρησιακό σχέδιο «Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων», που έχει σαν στόχο την προώθηση των τοπικών και παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων και αναδεικνύουν την γαστρονομική φυσιογνωμία της κάθε Περιφέρειας αλλά και με την πρόσφατα ιδρυθείσα «Αγροδιατροφική Σύμπραξη».

Το PORTAL θα αναπτυχθεί σε τρεις γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά και Τουρκικά. Στόχος της πρότασης είναι:

  • Ανάπτυξη της τοπικής γεωργικής παραγωγής με σκοπό την κάλυψη των τοπικών διατροφικών αναγκών και τη μείωση της εξάρτησης από την Ηπειρωτική Ελλάδα.
  • Διασύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με τον τουρισμό και προώθηση των τοπικών παραδοσιακών και υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντων μέσω αυτού.
  • Επέκταση των δυναμικών κλάδων της πρωτογενούς παραγωγής με στόχο την προώθηση των προϊόντων στην εθνική και διεθνή αγορά.
  • Βελτίωση και σταθεροποίηση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων με σκοπό την προώθησή τους στην εγχώρια αλλά και διεθνή αγορά.

Μοιράσου το άρθρο!