Ανακοινώσεις Φορέων

21/10/2013 - 09:24

Αγωνιστική Ενότητα-Αυτόνομη Παρέμβαση: Τα «χρόνια της αθωότητας» πέρασαν ανεπιστρεπτί

Αγωνιστική Ενότητα-Αυτόνομη Παρέμβαση: Τα «χρόνια της αθωότητας» πέρασαν ανεπιστρεπτί

yle="text-align: justify;">Συνάδελφοι –ες

Το ΔΣ του συλλόγου μας ολοκληρώνει την θητεία του και στις 5 Δεκεμβρίου και θα κληθούμε  να αναδείξουμε το νέο.

  Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι αυτές οι εκλογές δεν μοιάζουν με όλες τις προηγούμενες. Μπορεί να δούμε μερικά ίδια πρόσωπα ή να ακούσουμε και κάποια γνώριμα λόγια. Όμως, τίποτα δεν είναι όπως πριν.
 
Τα «χρόνια της αθωότητας» πέρασαν ανεπιστρεπτί.  Γιατί:

I.    Ως  κοινωνία και ως εργαζόμενοι βιώνουμε τη ζοφερή πραγματικότητα της οικονομικής εξαθλίωσης, της βάρβαρης ισοπέδωσης των κοινωνικών αγαθών και δικαιωμάτων, του φόβου και της ανασφάλειας: Μισθοί  φτώχειας, κοινωνική ασφάλιση υπό κατάρρευση, υγεία-πρόνοια-παιδεία κτλ. οδεύουν ολοταχώς προς τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση, κατάργηση του εργατικού δικαίου κ.α.
II.    Η Δημόσια Υγεία είναι στη μέγγενη των μνημονίων: Κλείσιμο Νοσοκομείων & κλινικών, μείωση κλινών, απολύσεις, ελλείψεις βασικών υγειονομικών υλικών, 5ευρω εξετάσεων και 25ευρω εισαγωγής…κ.α.
III.    Ως σύλλογος είχαμε ένα ΔΣ που στην πιο κρίσιμη περίοδο για το συνδικαλιστικό κίνημα όχι μόνο δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων αλλά πισωγύρισε τον σύλλογο .

ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΚΡΙΖΟ ΤΟΠΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ. Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Επειδή Μονόδρομος για μας είναι:

•    η ανάγκη για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων που οδηγεί την χώρα στην καταστροφή, που διαλύει την Δημόσια Υγεία.
•    είναι η δημιουργία μιας νέας αγωνιστικής και ταξικής πλειοψηφίας στο ΔΣ του Συλλόγου που θα αναστρέψει την πορεία του.
     Αυτά μπορούν  να γίνουν με την μαζική δυναμική συσπείρωση των εργαζομένων του νοσοκομείου μας σε ένα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ και ΕΝΩΤΙΚΟ, ΜΕΤΩΠΟ  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ & ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. Ένα μέτωπο  που θα αναπτυχθεί σε κάθε νοσοκομείο της χώρας, σε όλες τις Δημόσιες υπηρεσίες και χώρους δουλειάς της χώρας, που θα συμμετέχουν Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, άνεργοι, νεολαία κ.α.

 Έτσι η Αγωνιστική Ενότητα -η παράταξη με την οποία κατεβήκαμε στις προηγούμενες εκλογές- στην προσπάθεια της να συνεισφέρει πιο αποτελεσματικά στην ανάπτυξη του μετώπου ανατροπής και χωρίς να χάσει τον ιδιαίτερο κι αυτόνομο  ρόλο και λόγο της συντονίζεται και συνεργάζεται με το πανελλαδικό δίκτυο της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών για:

1.    Την Ανατροπή της Πολιτικής των Μνημονίων
2.    Την Δημόσια και Δωρεάν Υγεία με ισότιμη και ελεύθερη πρόσβαση για όλους.
3.    Κανένας δημόσιος υπάλληλος να μην γίνει “Ιφιγένεια” στον ούριο άνεμο συγκυβέρνησης και ΤΡΟΙΚΑΣ

Η Αγωνιστική Ενότητα-Αυτόνομη Παρέμβαση προσκαλεί - όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου - στην ανοιχτή σύσκεψη της που θα γίνει την Τετάρτη 23-10-13 7.00μμ στο καφέ-ουζερί «ΔΙΑΥΛΟΣ», με σκοπό να διαμορφώσουμε το ψηφοδέλτιο, την Διακήρυξη με τις θέσεις και τις προτάσεις της παράταξης.

Συναδέλφισσες –φοι

     Τα δύο χρόνια που προηγήθηκαν η παράταξη μας και ο συνδικαλιστής μας στο ΔΣ  κάτω από αντίξοες συνθήκες έδωσε την μάχη στο νοσοκομείο και στο σωματείο. Δεν σκύψαμε το κεφάλι μπροστά στα δύσκολα. Γυρίσαμε την πλάτη στην συνδιοίκηση, στα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, στις υποσχέσεις. Δεν χαϊδέψαμε αυτιά, συγκρουστήκαμε, διαφωνήσαμε και υπερασπιστήκαμε με τις λίγες δυνάμεις μας τα δικαιώματα των εργαζομένων, περιφρουρώντας την ενότητα του κινήματος στην βάση των κοινών προβλημάτων.

     Στους δύσκολους καιρούς και τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας δεν χωράνε παλινωδίες και συμβιβασμοί. Δεν χωρά ο κυβερνητικός συνδικαλισμός, ούτε ο παραγοντισμός των συνδικαλιστών που το παίζουν «σωτήρες». Χωράει μόνο εργαζόμενους ενημερωμένους, με κοινό προσανατολισμό να ρθουν σε ρήξη με τα πολιτικά και προσωπικά συμφέροντα και  αποφασισμένους για την Νίκη. Η παράταξη μας θέλει και μπορεί να είναι ΧΡΗΣΙΜΗ σε αυτή την κατεύθυνση. Η αλληλεγγύη ώστε «να μην νοιώθει κανείς μόνος στην κρίση»  μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά.

                                                             
Η προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή: Κατώγιας Σταύρος, Κουτσοβίλης Κώστας, Μαλλιάκας Μπάμπης, Παλιβάνη Αγγελική
 

Μοιράσου το άρθρο!