Ανακοινώσεις Φορέων

23/10/2013 - 18:37

Ανακοίνωση εκλογικών αποτελεσμάτων Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου

Ανακοίνωση εκλογικών αποτελεσμάτων Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου

yle="text-align: justify;">Για τις αρχαιρεσίες του Σωματείου που διενεργήθηκαν 15-18/10/2013

Με επιτυχία διεξήχθησαν οι εκλογές, καθώς δεκάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα από χώρους δουλειάς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σωματείου και συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες, στη δράση που καλείται να αναπτύξει το σωματείο το επόμενο διάστημα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο αριθμός των συναδέλφων που προσήλθαν στις κάλπες ήταν περισσότερος σε σχέση με αυτόν των προηγούμενων εκλογών (154 μέλη ψήφισαν στις προηγούμενες  αρχαιρεσίες  το 2010) και 198 μέλη στις αρχαιρεσίες του Οκτώβρη.

Η ανεργία και η κατάσταση που επικρατεί στο κλάδο μας είναι γνωστή. Ο μαύρος ορίζοντας της ανεργίας εντατικοποιεί την εργασία χωρίς ισχυρές αντιστάσεις, ενώ παράλληλα έχει χαθεί και η προστασία που παρείχε η Συλλογική Σύμβαση. Οι ατομικές συμβάσεις μέσω εκβιασμών και απειλών γίνονται το κυρίαρχο καθεστώς. Η πλήρης ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων γενικεύεται. Η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πρόσφατα ψήφισε νόμο πιστή στις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και 67 ωρών, πάγια θέση και των μεγαλοεπιχειρηματιών του κλάδου, των μεγάλων πολυεθνικών, προχωράει στην εφαρμογή του "Νέου Νόμου" για την Κυριακάτικη Αργία κόντρα και ενάντια στη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των επαγγελματιών και εμπόρων καθώς και των εργαζομένων εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων.

Αποδεικνύεται ότι υπηρετεί με φανατισμό τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους που θα είναι οι μόνοι κερδισμένοι από αυτό το μέτρο. Το μέτρο αυτό θα οδηγήσει πιο γρήγορα στο κλείσιμο χιλιάδων μικροεπιχειρήσεων αφού θα αυξήσει το λειτουργικό κόστος, ενώ ταυτόχρονα θα γιγαντώσει τα πολυκαταστήματα, τα μεγάλα εμπορικά. Ερχεται σε συνέχεια σειρά εξοντωτικών μέτρων που έχουν παρθεί τα τελευταία χρόνια όπως τα συνεχή χαράτσια, τα άδικα φορολογικά μέτρα, τα αντιασφαλιστικά κ.ά.».

Δηλώνουμε  ότι θα περιφρουρήσουμε με κάθε μέσο την κυριακάτικη αργία σαν "κόρη οφθαλμού", συσπειρωμένοι γύρω από τα σωματεία, τους συλλόγους μας. Θα συστρατευθούμε σε κοινό αγώνα με τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, σε συμμαχία για να μην περάσει η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Δυναμώνουμε τον ταξικό αγώνα με περαιτέρω μαζικοποίηση του συνδικάτου, με στόχο να αποτρέψουμε κάθε είδους καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Πρέπει να ανασυνταχτούμε! Οι δυσκολίες πολλές αλλά όχι ανυπέρβλητες. Χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε. Γρανάζι χωρίς εμάς δεν μπορεί να γυρίσει. Να πιστέψουμε στη δύναμή μας και το δίκιο μας.

Τα μέλη του νέου Δ.Σ. κατά αλφαβητική σειρά, είναι: 

1.     ΒΟΥΛΒΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ                                      
2.    ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ                                     
3.    ΚΑΛΥΜΝΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ                                  
4.    ΚΛΕΙΔΑΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
5.    ΝΤΙΝΕΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
6.    ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
7.    ΤΣΑΓΚΑΡΕΛΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!