Ανακοινώσεις Φορέων

15/03/2011 - 20:36

Ειδήσεις από τους Προκόπους της Λέσβου(Χορηγία NEL-3ημερο στο Μαν'Κάτσα-"Αγοράζω Ελληνικά")

yle="text-align:left;">1.  Χορηγία της NEL Lines

Στα πλαίσια της προσπάθειας της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Λέσβου, η συμμετοχή ανηλίκων αλλά και ενηλίκων στην τοπική προσκοπική κίνηση και μάλιστα στις κρίσιμες αντικειμενικά οικονομικές συνθήκες να έχει και άλλον, πέραν του ιδιαίτερης αξίας παιδαγωγικού, ανταποδοτικό χαρακτήρα, η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ) αποδέχθηκε να είναι ο μεγάλος χορηγός της Κίνησης μας για το 2011. Χορηγώντας σημαντικές οικονομικές εκπτώσεις στα εισιτήρια όλων των μελών Συστημάτων της Λέσβου που μετακινούνται με τα πλοία της .Συγκεκριμένα σύμφωνα με σημερινή απόφαση της εταιρείας που υπογράφει ο κ. Φίλιππος Συμενάκης Διευθυντής εμπορικής εκμετάλλευσης της ΝΕΛ χορηγούνται σε όλα τα ενήλικα και ανήλικα μέλη όλων των κλιμακίων της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Λέσβου:

- Έκπτωση 50% στα εισιτήρια μελών σε όλα τα ταξίδια τους με πλοία της εταιρείας στις γραμμές προς Χίο, Πειραιά, Λήμνο, Θεσσαλονίκη και Καβάλα.

- Έκπτωση 30% στα εισιτήρια των ΙΧ αυτοκινήτων των ενηλίκων μελών.

Απαραίτητη προυπόθεση για ναισχύσει η παραπάνω έκπτωση θα είναι η επίδειξη κατά την έκδοση των εισιτηρίων της ταυτότητας μέλους της Κίνησης για το τρέχον έτος 2011 η οποία ανανεώνεται κατ΄ έτος και στην οποία αναφέρεται το όνομα του μέλους καθώς και το Προσκοπικό τμήμα της Λέσβου στο οποίο συμμετέχει.

Τούτο σημαίνει ότι έκπτωσης δικαιούνται για προσωπικά τους ταξίδια ή για ταξίδια στα πλαίσια προσκοπικών δράσεων, μόνο Πρόσκοποι της Λέσβου ενεργά μέλη της Κίνησης, βαθμοφόροι, Λυκόπουλα, Πρόσκοποι, Ανιχνευτές, μέλη Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης και όχι όσοι στο παρελθόν διετέλεσαν μέλη της Κίνησης ή ενεργοί Πρόσκοποι από άλλες περιοχές της Ελλάδας

Επίσης απαραίτητο θα είναι η έκδοση των εισιτηρίων να γίνεται από τα κεντρικά πρακτορεία της εταιρείας από τη Μυτιλήνη ή τις πόλεις προορισμού (Χίο, Πειραιά, Λήμνο, Θεσσαλονίκη και Καβάλα).

Η αποδοχή της πρότασης μας από τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου ενισχύει από τη μια μεριά σοβαρά την ανάπτυξη του Προσκοπισμού στη Λέσβο αλλά και από την άλλη αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο της εταιρείας προς τους πολίτες της Λέσβου που τη δημιούργησαν και τη στηρίζουν.

Η Περιφερειακή Εφορεία προσκόπων Λέσβου ευχαριστεί δημόσια την εταιρεία για την αποδοχή της πρότασης της..

Σύντομα δε θα είναι σε θέση να παρουσιάσει προς τα μέλη της ένα ολοκληρωμένο πακέτο παροχής εκπτώσεων αγορών, προσφορά επιχειρήσεων της Λέσβου.

2 Τριήμερο στο "Μαν'Κάτσα

Η Περιφερειακή Εφορείας Προσκόπων Λέσβου οργανώνει για το τριήμερο 25, 26 και 27 Μαρτίου μια τριήμερη κοινή δράση των Προσκοπικών Ομάδων του νησιού στην περιοχή του καταρράκτη της Μαν’ Κάτσα κοντά στη διαστάυρωση της εθνικής οδού Μυτιλήνης – Μανταμάδου με το δρόμο για τον Ασπροπόταμο.

Η δράση θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης της 25ης Μαρτίου με τη μετακίνηση στην περιοχή των βαθμοφόρων και των στελεχών των Ομάδων (ενωμοταρχών – υπενωμοταρχών) καθώς και των Ανιχνευτών που θα βοηθήσουν στην υλοποίηση της δράσης.

Το Σαββάτο το πρωί θα μετακινηθούν με ευθύνη των Συστημάτων στο χώρο της δράσης και οι Ομάδες των Προσκόπων ενώ η δράση θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής.

 

3 "Αγοράζω Ελληνικά"

Οι Πρόσκοποι μέλη της Ομάδας του 6ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Πλωμαρίου υλοποίησαν με επιτυχία μια καμπάνια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης της κωμόπολης τους σχετικά με την ανάγκη στήριξης των τοπικών προϊόντων. Επιστέγασμα της προσπάθειας τους η έκδοση του επισυναπτόμενου εντύπου με το οποίο καλούνται οι πολίτες να αγοράζουν Ελληνικά προϊόντα .

Πρόκειται για μια δουλειά των ίδιων των παιδιών - μελών της Ομάδας και φυσικά οι βαθμοφόροι τους αξίζουν την επιβράβευση για την παρότρυνση της προσπάθειας.

Σε δύσκολες συνθήκες πρωτοβουλίες σαν αυτές των Προσκόπων του Πλωμαρίου επιβεβαιώνουν τον βαθύ παιδαγωγικό χαρακτήρα της Κίνησης μας.

Μοιράσου το άρθρο!