Ανακοινώσεις Φορέων

01/12/2011 - 22:09

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

Το 1988 καθιερώθηκε η 1η Δεκεμβρίου ως παγκόσμια ημέρα καταπολέμησης μιας από τις πλέον θανατηφόρες ασθένειες που πλήττει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, το Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας, όπως ονομάζεται στα Ελληνικά ή αλλιώς το AIDS.

Είναι πράγματι θλιβερό πως παρά την ενημέρωση που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο πολλοί δεν έχουν επίγνωση της σοβαρότητας και των συνεπειών μετάδοσης του ιού. Η νόσος του AIDS, που οφείλεται στον ιό HIV, προσβάλλει το ανοσοποιητικό σύστημα καταστρέφοντας το. Μεταδίδεται κυρίως μέσω του σεξ και της χρήσης μολυσμένων συρίγγων κατά την ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών. Παρά τις προσπάθειες της επιστήμης δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα το εμβόλιο για την καταπολέμηση του .

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, τα ποσοστά είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά καθώς ο δείκτης θνησιμότητας έχει αυξηθεί κατά 53% σε σχέση με το 2010. Πιο συγκεκριμένα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα υπολογίζεται στα 11.340.

Ως νέοι έχουμε χρέος να βοηθήσουμε στην  πρόληψη της μετάδοσης του ιού. Είναι αποδεδειγμένο πως η χρήση προφυλακτικού έχει μειώσει αισθητά τα κρούσματα παγκοσμίως.

Είναι πλέον καιρός να αποδεχθούμε τα άτομα που έχουν μολυνθεί ανοίγοντας την αγκαλιά μας. Δίνουμε τέλος στην παραφιλολογία που θέλει τον ιό να μεταδίδεται μέσω των κοινωνικών συναναστροφών (χειραψία, φιλί…). Ενώνουμε τις φωνές, προχωράμε σε αλλαγές και θέτουμε ως κεντρικό μας άξονα την εξάλειψη της περιθωριοποίησης.

Από το Γραφείο Τύπου ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης.

Μοιράσου το άρθρο!