Ανακοινώσεις Φορέων

13/03/2020 - 17:33

Κορονοϊός: Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας για Ληξιαρχείο Μυτιλήνης και ΔΕΥΑΛ

 Επειδή το κοινό το οποίο εξυπηρετούμε στο Ληξιαρχείο αφορά σε μεγάλο βαθμό γονείς νεογέννητων και μικρών παιδιών (π.χ. γεννήσεις, ονοματοδοσίες, βαφτίσεις), ευπαθείς ομάδες (ασθενείς, ηλικιωμένους), μετανάστες, Ρομά, καλό θα είναι το επόμενο διάστημα να αποφεύγουν, κατά το δυνατόν την επίσκεψη τους στο Ληξιαρχείο και η διασταύρωση των στοιχείων των ληξιαρχικών πράξεων να γίνεται τηλεφωνικά στα 22510-48208-207-206 και 214 ή με e-mail στο liksiarxio@0794.syzefxis.gov.gr.

Εφόσον θεωρούν αναγκαία την προσέλευση τους στο Ληξιαρχείο, θα παραμένουν στο διάδρομο όπου θα κάνουν το αίτημα τους, θα ελέγχονται τα στοιχεία της πράξης που ζητούν και θα παίρνουν αντίγραφα. Εκεί θα βρίσκουν στυλό και αιτήσεις, όμως για τη δική τους ασφάλεια καλό θα είναι να αποφεύγουν την κοινή χρήση αντικειμένων λόγω μεταφοράς μικροβίων.

Για τις άδειες ταφής, τα δικαιολογητικά θα προσκομίζονται αρχικά στο ληξιαρχείο με φαξ ή με e-mail και όταν το γραφείο τελετών θα προσέλθει να παραλάβει την άδεια ταφής θα καταθέσει τα πρωτότυπα, τα οποία, θα διασταυρώνονται αργότερα, κατά την οριστικοποίηση της ληξιαρχικής πράξης θανάτου για τυχόν λάθη από τους οικείους του εκλιπόντα. 

Σε κάθε περίπτωση ζητούμε την κατανόηση και συνεργασία των συμπολιτών μας, προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις.

Σχετικά με τη λειτουργία του Δημοτολογίου:

Παρακαλούμε τους συνδημότες μας να αποφεύγουν κατά το δυνατόν την επίσκεψη τους στην υπηρεσία μας, και να αποστέλλουν σε μας τα αιτήματα τους μέσω ΚΕΠ, μέσω φαξ στο 22510-48212 ή μέσω e-mail στο dimotologio.lesvou@gmail.com, αφήνοντας μας τηλέφωνο ή e-mail επικοινωνίας μαζί τους, για τυχόν διευκρινήσεις.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και συνεργασία.

-------

Η ΔΕΥΑ Λέσβου με αίσθημα ευθύνης προς το προσωπικό και τους καταναλωτές της και ιδιαίτερα σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (https://eody.gov.gr/loimoxi-apo-to-neo-koronoio-covid-19-o…/) τους προτρέπει να αποφύγουν για το επόμενο χρονικό διάστημα να μεταβούν στα γραφεία της επιχείρησης (Ελ. Βενιζέλου 13-17, Μυτιλήνη) προκειμένου να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους ή να διεκπεραιώσουν οποιαδήποτε άλλη υπόθεσή τους, αποφεύγοντας τον συνωστισμό, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην αποφυγή της εξάπλωσης του φαινομένου του κορονοϊού.

Ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων από τον COVID-19 επιβάλλει να βρισκόμαστε, τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο σε διαρκή εγρήγορση, τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιών.

Εναλλακτικά οι καταναλωτές μπορούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς ύδρευσης  μέσω της ηλεκτρονικής τραπεζικής συναλλαγής (e- banking) ή μέσω του ταχυδρόμου ή σε κατάστημα τραπέζης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 22510 43600, ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ: 112, 114, 124 και 135

22510 23843 , 22510 24444 , 22510 44444

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΛΕΣΒΟΥ : www.deyamyt.gr

Η ΔΕΥΑ ΛΕΣΒΟΥ λαμβάνει κάθε πρόσφορο μέσο για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας στους χώρους των γραφείων της και στους χώρους των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων στον Καρά Τεπέ και προχωρά σε απολύμανση των παραπάνω χώρων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα οδηγίες όσοι προσέρχονται στα γραφεία της ΔΕΥΑ ΛΕΣΒΟΥ θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του προσωπικού. Η διοίκηση της ΔΕΥΑ ΛΕΣΒΟΥ θέτει ως απόλυτη προτεραιότητα την εθελοντική υιοθέτηση προληπτικών μέτρων, προκειμένου να διασφαλίσει την υγεία των καταναλωτών και των εργαζομένων της. Για οποιοδήποτε πρόσθετο μέτρο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

 

Μοιράσου το άρθρο!