Ανακοινώσεις Φορέων

09/08/2012 - 05:42

Παράπονα και ευχαριστίες από το Συνεταιρισμό Γυναικών Πλωμαρίου για τη Γιορτή Ούζου

Δελτίο Τύπου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Πλωμαρίου για την γιορτή του ούζου και ευχαριστίες προς τους Εθελοντές Πλωμαρίου

Για άλλη μία χρονιά διοργανώθηκε στο Πλωμάρι η Γιορτή του Ούζου, και πολλοί συμπολίτες μας και ακόμη περισσότεροι επισκέπτες έδωσαν το παρόν το διήμερο που μας πέρασε.
Ο Αγροτουριστικός Μεταποιητικός Συνεταιρισμός Γυναικών Πλωμαρίου συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι στη Γιορτή του ούζου εκθέτοντας δείγματα μερικών από τα προϊόντα μας, όπως γλυκά του κουταλιού, βότανα, σαπούνι, τουρσιά, ουζομεζέδες και χειροποίητα κοσμήματα. Η μεγάλη παρουσία και προσέλευση των επισκεπτών στο περίπτερό μας και το ενδιαφέρον τους για τα προϊόντα μας, μας χαροποίησε. Τους ευχαριστούμε όλους που αγκάλιασαν την προσπάθειά μας και μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε!
Το περίπτερό μας που φιλοξένησε τα δείγματα των προϊόντων μας και μας έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε παρουσία στην Γιορτή του Ούζου, κατασκευάστηκε με την ευγενική χορηγία των Εθελοντών Πλωμαρίου. Οι ευχαριστίες μας είναι το λιγότερο που μπορούμε να εκφράσουμε στους Εθελοντές Πλωμαρίου, γιατί χωρίς την χορηγία τους αυτή, δεν θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε στη φετινή Γιορτή του Ούζου.
Για άλλη μια φορά δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων, όπως των φίλων μας Εθελοντών, μία απλή συμμετοχή σε μία γιορτή μπορεί να αποδειχθεί υπερβολικά δύσκολη υπόθεση, ακόμα και ακατόρθωτη! Η οργανωτική επιτροπή της φετινής γιορτής του ούζου μας αντιμετώπισε με αδιαφορία, περιφρόνηση ακόμα και αρνητισμό, από τις πρώτες επαφές μας για τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης και των συμμετοχών. Η ενημέρωσή μας για τον χρόνο διοργάνωσης της γιορτής έγινε κατόπιν δικής μας πρωτοβουλίας, και αφού πληροφορηθήκαμε από άλλες πηγές ότι άλλοι συμμετέχοντες (επιχειρήσεις ποτοποιίας, συνεταιρισμοί από άλλες περιοχές της Λέσβου) έχουν ήδη ενημερωθεί από την επιτροπή. Κατόπιν, και όταν ζητήσαμε να μας χορηγηθεί ένα περίπτερο του Δήμου, όπως άλλωστε δόθηκε σε όλους τους άλλους συμμετέχοντες, η απάντηση ήταν ότι θα γνωρίζουμε αν θα υπάρχει διαθέσιμο τις τελευταίες ημέρες πριν τη γιορτή, και ότι μπορούν να μας δώσουν έναν «πάγκο»! Ευτυχώς όμως ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες για όλους εποχές, υπάρχουν άνθρωποι που εκτιμούν και θέλουν να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους και τον τόπο τους. Τελικά όπως αποδείχθηκε όχι μόνο υπήρχαν διαθέσιμα περίπτερα του Δήμου, αλλά 2 από αυτά μάλιστα ήταν κενά και δεν χρησιμοποιήθηκαν!
Εμείς όμως, δεν πτοούμαστε! Η ενθάρρυνση και η χαρά μας που πήραμε από όλους εσάς αυτό το διήμερο είναι μεγαλύτερη από την όποια πικρία μας προκαλούν άλλοι!
Ευχαριστούμε όσους μας βοήθησαν και χρειαζόμαστε την βοήθεια όλων για να πάμε το Πλωμάρι λίγο πιο πέρα από τα στενά Γεωγραφικά του όρια του.

Μοιράσου το άρθρο!