Ανακοινώσεις Φορέων

25/10/2013 - 18:44

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Πρόγραμμα εκδηλώσεων 28ης Οκτωβρίου

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Πρόγραμμα εκδηλώσεων 28ης Οκτωβρίου

yle="text-align: justify;">ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Τις πρωινές ώρες θα πραγματοποιηθούν ομιλίες για τη σημασία της Επετείου στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τη μέριμνα των Διευθυντών.
Ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Ομιλίες θα πραγματοποιηθούν επίσης στις Δημόσιες Υπηρεσίες, στα Ν.Π.Δ.Δ. και στους Οργανισμούς.
ΩΡΑ 11.00 : Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας από φοιτητές, μαθητές, Προσκόπους και Οδηγούς, με επικεφαλής τους καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.
 

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΩΡΑ 7.30 : Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης και η Στρατιωτική Μουσική της 98 ΑΔΤΕ καθώς και η φιλανθρωπική του Δήμου θα παιανίζουν θούρια και εμβατήρια.
ΩΡΑ 8.00 : Έπαρση της σημαίας στο χώρο του Παλαιού Λιμεναρχείου και ταυτόχρονη έπαρση στο Φρούριο της πόλης, με μέριμνα της 98 ΑΔΤΕ και με συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής.
ΩΡΑ 10.30 : Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Μετά το τέλος της δοξολογίας,  θα εκφωνηθεί o πανηγυρικός, από την Προϊσταμένη Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης της Α/θμιας Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου κα. Λυκερδοπούλου – Κοντάρα Σταυρούλα.  
ΩΡΑ 11.30 : Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, το Στρατιωτικό Διοικητή, το Δήμαρχο Λέσβου, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τους Δ/ντες των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, τις αντιπροσωπείες των Απόστρατων Αξιωματικών, τις αντιπροσωπείες των Αναπηρικών Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, καθώς και από τα παραρτήματα των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων. (Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι, πρέπει να το δηλώσουν μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 24-10-2013 στον τελετάρχη κ. Αργύρη Χατζημαλή, υπάλληλο του Δήμου Λέσβου, τηλ. 22510-48002).
ΩΡΑ 12.00 : Θα πραγματοποιηθεί στην Προκυμαία, παρέλαση Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, των μαθητών και μαθητριών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Σχολών του Ο.Α.Ε.Δ., των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, των Προσκόπων, των Οδηγών, του Δημοτικού Κέντρου Νεότητας, των τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής.
ΩΡΑ 17.00 : Υποστολή της σημαίας με συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής.


Παράλληλες εκδηλώσεις

• Γενικό σημαιοστολισμό από την 8η πρωινή της 25ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.
• Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., Τραπεζών καθώς και των αγκυροβολημένων στο λιμάνι της πόλης πλοίων, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.
• Τελετάρχες ορίζονται ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Εμμανουήλ Βερβέρης  και ο υπάλληλος του Δήμου Λέσβου κ. Αργύρης Χατζημαλής.


Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΑΚΑΛΗΣ
 

Μοιράσου το άρθρο!