Ανακοινώσεις Φορέων

22/02/2022 - 07:56

Στάσεις εργασίας και νέες συμμετοχής στο συλλαλητήριο για τη Βάστρια

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίαση της 21ης Φεβρουαρίου 2022, ύστερα από αίτημα του Νομαρχιακού Τμήματος Λέσβου, και κάνοντας χρήση της εξουσιοδότησης του Γ.Σ., ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ στάση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. του Νομού Λέσβου την Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022, από τις 12:00πμ έως τη λήξη του ωραρίου, για τη διευκόλυνση των εργαζομένων του Δημοσίου Τομέα να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και στη συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς.

 

---

Από το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο

 

Όλοι την Τετάρτη 23 Φλεβάρη, στις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία Σαπφούς.

Όλοι στο Συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου, των Φορέων, των Σωματείων, των Συλλόγων, ενάντια στα σχέδια Κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προκηρύσσουμε στάση εργασίας 12:00 – 15:00.  

 

Ο λαός του νησιού να δείξει την ετυμηγορία του:

  • Για καμία δομή - φυλακή, ανοικτή ή κλειστή.
  • Για άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών.
  • Για μόνιμα μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, αποσυνδεδεμένο από το προσφυγικό.

 

Ο λαός του νησιού να διεκδικήσει από την κυβέρνηση και το κράτος, άμεσα μέτρα προστασίας για το εισόδημα και την υγεία του!

Διεκδικούμε τώρα:

  • Αυξήσεις στους μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  • Μόνιμα μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στο 50%, αποσυνδεδεμένος από το προσφυγικό και κατάργηση του στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα και αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες.
  • Διαγραφή χρεών στους επαγγελματίες του εμπορίου και της εστίασης, για τα χρέη που δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας.
  • Μείωση των Δημοτικών Τελών για εργαζόμενους και επαγγελματίες.
  • Προσλήψεις προσωπικού και κάλυψη κενών στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας, στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
  • Μέτρα πρόληψης για την υγεία, σε Πανεπιστήμιο και σχολεία.

 

ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΟΜΕΣ-ΦΥΛΑΚΕΣ.

 

Να παρθούν τώρα πίσω οι απαράδεκτες διώξεις και κατηγορίες απέναντι σε αιρετούς, συνδικαλιστές και άλλους διαδηλωτές!

 

Δίνουμε συνέχεια με αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

  • Με γενικές συνελεύσεις των σωματείων.
  • Με κοινή δράση όλων των φορέων για τη ζωή και τα δικαιώματα μας.
  • Με συγκεντρώσεις –παρεμβάσεις του Εργατικού Κέντρου: την Παρασκευή 25 Φλεβάρη στις 10:00 το πρωί παρέμβαση στο Αγροτικό Ιατρείο του Μανταμάδου  και  το Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 12:30 το πρωί στο πάρκο της Χρυσομαλλούσας (Μυτιλήνη) και στη 1.00 το μεσημέρι παρέμβαση στο Κέντρο Υγείας Καλλονής.

---

 

Η Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο συμμετέχει στη διαμαρτυρία για την κατασκευή κλειστού κέντρου προσφύγων-στρατοπέδου συγκέντρωσης στη Βάστρια.

                Συμφωνεί με το σύνθημα "Ούτε στη Βάστρια ούτε στον Καρά Τεπέ ούτε πουθενά".  Αναγνωρίζει τη χρησιμότητα μικρού Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίηση σύντομης διαμονής και με την προϋπόθεση ότι η εξέταση αίτησης ασύλου θα γίνεται όχι στα νησιά αλλά στην ηπειρωτική χώρα.

 

----

 

Με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ν.Λέσβου συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Σαπφούς, δηλώνοντας «καμιά δομή «φιλοξενίας- φυλακή» στα νησιά μας. Να κλείσουν όλες οι υπάρχουσες.  Τα νησιά μας αντέχουν μόνο κέντρα καταγραφής και ταυτοποίησης περιορισμένης χωρητικότητας».

Την συμμετοχή των συναδέλφων στην κινητοποίηση καλύπτει απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής  της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που έχει προκηρύξει στάση εργασίας την ίδια μέρα από 12 έως 3 το μεσημέρι

 

----

Κυνηγετικός Σύλλογος Μυτιλήνης

Ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας, ότι μετά από απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου, θα είμαστε παρόν στην κινητοποίηση την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου στην πλατεία Σαπφούς στην προκυμαία της Μυτιλήνης.

Ο Σύλλογός μας, όπως προκύπτει από το καταστατικό μας (Αρθ.3 παρ.2 Η αγωγή δια παντός μέσου των μελών προς ανάπτυξη της αγάπης προς το θήραμα και το περιβάλλον) , και ως εθελοντική οργάνωση αρ.μ.07/2016 που δραστηριοποιούμαστε στην πολιτική προστασία, και ειδικότερα στον τομέα της δασοπροστασίας και της επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο, έχει την υποχρέωση να είναι παρόν.

Η θέση μας είναι πάγια εδώ και δύο χρόνια, είτε για την Καράβα είτε για τη Βάστρια, και είναι γνωστή στις Συνεδριάσεις της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου όπου και συμμετέχουμε.

Η συνέπειες που θα προκύψουν και η περιβαλλοντική καταστροφή στο κέντρο του νησιού μας και στο μεγαλύτερο πευκοδάσος, με τη δημιουργία της δομής, θα είναι ανεπανόρθωτες. Μια πυρκαγιά μελλοντικά μπορεί να κάψει το μισό νησί μιας και έχουμε συνεχόμενο δάσος μέχρι τα Βατερά.

Στην πρώτη φωτογραφία βλέπουμε τα όρια του Καταφυγίου Άγριας Ζωής (ΚΑΖ Δ΄16-9-2009) και όπου οι σημάνσεις Σ5= σπορά 5 στρεμμάτων για την άγρια ζωή, και ΑΠ7= απελευθέρωση εμπλουτισμός με πέρδικες και φασιανούς. Φιλοθηραματικό έργο μας πρίν δύο χρόνια και η θέση που συμπτωματικά έχει επιλεγεί για την κατασκευή της δομής.

Στη δεύτερη ο χάρτης Natura 2000 GR 4110011 που χαρακτηρίζει την περιοχή ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας της ορνιθοπανίδας, και στις επόμενες δύο ( από τις 23-3-2020) βλέπουμε τη Βάστρια που εμείς γνωρίζουμε. Μια περιοχή απαγορευμένη για το κυνήγι, που όμως σπέρναμε προσφέροντας τροφή για την άγρια ζωή και εμπλουτίζαμε με φασιανούς και πέρδικες.

Η θέση μας έχει να κάνει με την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος και είμαστε μακριά από πολιτικές διαμάχες και σκοπιμότητες.

Μοιράσου το άρθρο!