Ανακοινώσεις Φορέων

06/09/2013 - 14:49

Τα προβλεπόμενα ζητάει ο Σ.Μαρινάτος και...8 λακκούβες δεν είναι πρόβλημα!!!

Α

πάντηση του Προέδρου της ΔΕΥΑΛ στο Δήμαρχο Λέσβου... μάλλον προκλητική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η απάντησή του...

ΠΡΟΣ: κ.Δήμαρχο Λέσβου

                                             

            Με αφορμή το αριθ.πρωτ. 481/4-9-2013 υπηρεσιακό σημείωμα σας, έχω να σας αναφέρω τα παρακάτω:

  1. Με την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Δήμαρχος Λέσβου με ορίσατε Πρόεδρο Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Λέσβου, θέση την οποία υπηρετώ μέχρι σήμερα χωρίς κανένα οικονομικό όφελος.
  2. Ως μέλος της Δημοτικής Αρχής εκφράζω πάντα τις απόψεις μου, τις διαφωνίες μου στα όργανα της παράταξης, συνταυτίζομαι με την πλειοψηφία επιδιώκοντας έτσι τη συνοχή και την ομοψυχία της παράταξης, την οποία, θεωρώ ότι έχετε ευθύνη να διαφυλάσσετε. Πιστεύω ότι «οι οκτώ λακκούβες στην οδό Φιλελλήνων», που προέκυψαν από την αποκατάσταση βλάβης ύδρευσης της ΔΕΥΑΛ, δεν αποτελεί ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ της Δημοτικής Αρχής, ώστε να λάβει τέτοια δημοσιότητα.
  3. Σε ότι αφορά τις αποκαταστάσεις οδοστρωμάτων που προκύπτουν από βλάβες ύδρευσης-αποχέτευσης, σας αναφέρω ότι:

Α) με το αριθ.πρωτ. 1165/1-4-2013 έγγραφο μου ζητώ την άμεση αποκατάσταση οδοστρώματος,

Β)  στις 28-6-13 προκάλεσα σύσκεψη στα γραφεία της ΔΕΥΑΛ με στελέχη της επιχείρησης, με θέμα  αποκαταστάσεις οδοστρώματος από βλάβες συνεργείων της ΔΕΥΑΛ και αποφασίστηκε όπως συνταχθεί μελέτη και οι αποκαταστάσεις να εκτελούνται από εργολάβους.

Γ) Είχα προφορικά ζητήσει από την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΛ στις 12-8-13, στις 19-8-13 την άμεση αποκατάσταση βλαβών στις οδούς:  1)Αγ.Παντελεήμονος, 2) Φιλελλήνων, η οποία είχε δρομολογηθεί, και ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 4-9-13 και την Παρασκευή 6-9-13 αντίστοιχα.

Θέλω να αναφέρω ότι το εναπομένον προσωπικό της επιχείρησης, ενώ μέχρι πρόσφατα είχε την αρμοδιότητα ΜΟΝΟ της δημοτικής ενότητας Μυτιλήνης, σήμερα έχει την ευθύνη και για τις δημοτικές ενότητες Ευεργέτουλα, Λουτρ. Θερμής, Μανταμάδου και Μήθυμνας.

Θα πρέπει, τέλος, να σας επισημάνω ότι παρά τις επανειλημμένες αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής για παραχώρηση μηχανημάτων, προσωπικού, αυτοκινήτων από τη Δήμο στη ΔΕΥΑΛ ως όφειλε, κάτι τέτοιο ως σήμερα δεν κατέστη δυνατό.

Κατόπιν τούτου,  παρακαλώ όπως άμεσα επιληφθείτε αρμοδίως, προκειμένου να παραχωρηθούν στη ΔΕΥΑΛ όσα προβλέπονται, βάσει του Ν. 3852/2010.

 

                                                                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ

                                                                            ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ

Μοιράσου το άρθρο!