Άρθρα - Γνώμες

21/01/2012 - 08:04

O Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου απαντάει στο Lesvosnews

Από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου λάβαμε  απάντηση για το θέμα μας σχετικά με την ταλαιπωρία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ασωμάτου. Διαβάστε το θέμα στο σύνδεσμο που ακολουθεί: “Τζακ ποτ” γραφειοκρατίας και ανικανότητας στο Δήμο Λέσβου… Διαβάστε μια “ωραία” ιστορία…

Το θέμα αναρτήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2012  και είχε προκαλέσει αίσθηση. Στόχος του άρθρου ήταν να αποκαλύψει τη δυσλειτουργία του Καλλικράτη και σε καμία περίπτωση δεν θίγει τους υπαλλήλους του Δήμου Λέσβου που παρόλα τις δυσκολίες του Καλλικράτη και του Μνημονίου προσφέρουν ότι καλύτερο μπορούν. Σε γενικές γραμμές συμφωνούμε με τις θέσεις του Συλλόγου. Εντύπωση προκαλεί ότι  ενώ οι Εργαζόμενοι είχαν την ευαισθησία να απαντήσουν ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι  που κάθονται στις καρέκλες  επειδή εμείς  τους έχουμε ψηφίσει ακολουθούν τη  μέθοδο "η σιωπή είναι χρυσός".... Ας μάθουν όμως ότι  η σιωπή τους δείχνει ΕΝΟΧΗ!!!!

Αναλυτικά η απάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου:

Απαντώντας σε σχετική ανάρτησή σας  με τίτλο: “Τζακ ποτ” γραφειοκρατίας και ανικανότητας στο Δήμο Λέσβου… Διαβάστε μια “ωραία” ιστορία… σας ενημερώνουμε ότι οι σχετικές εγκύκλιοι, νόμοι και λοιπές διατάξεις περί δημόσιου λογιστικού και λειτουργίας των Δήμων δεν ψηφίζονται, ούτε εγκρίνονται από τους υπαλλήλους του Δήμου Λέσβου, αλλά αυτό γίνεται από την πολιτική ηγεσία και τα διάφορα υπουργεία και οι υπάλληλοι, σύμφωνα με τον νόμο είναι υποχρεωμένοι να τους εφαρμόζουν.

Επίσης να σας ενημερώσουμε ότι η ευθύνη των αποφάσεων για την δημιουργία τμημάτων, αποκεντρωμένων ή μη και η ανάθεση των αρμοδιοτήτων σε αυτά γίνεται από την δημοτική αρχή είτε μέσω του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών, είτε μέσω άλλων αποφάσεων.

Οπότε κατά την άποψη μας, λανθασμένα, προσπαθείτε να συνδέσετε την γραφειοκρατία, που είναι ένα υπαρκτό φαινόμενο στην ελληνική δημόσια διοίκηση (στην Λέσβο διογκώνεται και εξαιτίας της εφαρμογής του Καλλικράτη με την  συνένωση 13 μεγάλων πρώην Δήμων σε έναν), με υπηρεσιακούς παράγοντες και υπαλλήλους του Δήμου Λέσβου.

Οι υπάλληλοι του Δήμου και εμείς ως Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α.  έχουμε κατ' επανάληψη καταθέσει προς τους αιρετούς και τους κρατικούς αξιωματούχους συγκεκριμένες προτάσεις για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της καθυστέρησης στην υλοποίηση των αποφάσεων, αλλά δυστυχώς άλλοι αποφασίζουν.

Οι αιρετοί του Δήμου Λέσβου θα πρέπει να καταλογίζουν τις ευθύνες σε αυτούς που τις έχουν και όχι να τις αναζητούν στους υπαλλήλους, όπως βλέπουμε δυστυχώς να γίνεται συχνά το τελευταίο διάστημα και με την ανοχή της Δημοτικής αρχής.

Το φαινόμενο της γραφειοκρατίας και μια σειρά από άλλα παρόμοια φαινόμενα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης θα θεραπευτούν μόνο αν αναζητηθούν οι πραγματικές τους αιτίες και καταπολεμηθούν και όχι αν τις φορτώνουμε πάντα στα συνήθη υποζύγια τους εργαζόμενους.

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία της άποψης μας και είμαστε πάντα στην διάθεση σας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                     ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΝΕΤΗΣ                               ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ         

Μοιράσου το άρθρο!