Άρθρα - Γνώμες

05/11/2010 - 18:31

Η μεγάλη γκάφα του Γιώργου Πάλλη-Θύελλα αντιδράσεων για την προσβλητική ανακοίνωσή του!!!!

Δυστυχώς ο επικεφαλής του  Συνδυασμού "Αλλαγής Πορείας"  Γιώργος Πάλλης προχώρησε σε μια αναίτια επίθεση σε βάρος του Συνδυασμού του Δημήτρη Βουνάτσου.

Από την ώρα που αναρτήσαμε την ανακοίνωση της "Αλλαγής Πορείας"  (διάβασε την ανακοίνωση εδώ )  δεχτήκαμε δεκάδες e-mail από ανθρώπους που επικρίνουν το ήθος και ύψος του Γιώργου Πάλλη.

Οι ψηφοφόροι της Λέσβου έχουν την ίδια απορίες: Πως είναι δυνατόν να δείχνει τέτοια εμπάθεια ένας νέος άνθρωπος όπως είναι ο Γιώργος Πάλλης ? Πως είναι δυνατόν  να εκλαμβάνει τη δήλωση του Δ. Βουνάτσου ότι είναι πιο κοντά στις θέσεις με την "Αλλαγή Πορείας"  ως "αιτία πολέμου"?

Και το χειρότερο εξαπολύει επίθεση με εκφράσεις "κιτρινισμού"  σαν αν είναι η χειρότερη Κατίνα της γειτονιάς!!!

Κρίμα για το Γιώργο Πάλλη..αυτός θέλει αλλαγή πορείας...αλλά μάλλον είναι  "πορεία πίσω ολοταχώς"

Για το θέμα δημοσιεύουμε 2 χαρακτηριστικά σχόλια:

Από Γιάννη Τασκίρη , Κτηνιάτρος

"Περήφανος"  Υποψήφιος με το Συνδυασμό του Δήμητρη Βουνάτσου

Η ανοίκεια, αήθης και προσβλητική επίθεση  χωρίς να υπάρχει αφορμή ή κάποια πρόκληση εναντίον του συνόλου των συμπολιτών μας που στρατευτήκαμε στο συνδυασμό "Λαϊκή Ενότητα -Αυτόνομη Υπέρβαση Δήμου Λέσβου", προκαλεί έκπληξη και θλίψη. Έκπληξη, γιατί δεν καταλαβαίνω πως μπορεί ένας νέος άνθρωπος που ευαγγελίζεται νέο ήθος και αλλαγή νοοτροπίας στα πολιτικά πράγματα του τόπου να χαρακτηρίζει έναν ολόκληρο συνδυασμό "απόνερα" και "διεφθαρμένους". Θλίψη, γιατί παλιές και ξεπερασμένες τακτικές, οι "σκελετοί στη ντουλάπα" στη μακρά ιστορία του ελληνικού προοδευτικού κινήματος, ξεπροβάλλουν και πάλι και μάλιστα από μια πλευρά που αρέσκεται να λέει ότι φέρνει κάτι καινούργιο. Κρίμα…

-          Αντί ο συνδυασμός του κ. Πάλλη να σταθεί μαχητικά απέναντι στα προβλήματα του τόπου, αντί να συσπειρώσει τους συμπολίτες μας στην προοπτική της ενότητας για την αντιμετώπιση του οργανωτικού και διοικητικού χάους που φέρνουν ο "Καλλικράτης" σε συνδυασμό με την οικονομική κατάσταση του νησιού μας, προτιμά να επιτίθεται στον συνδυασμό μας που πρωτοπορεί σ' αυτό τον αγώνα.

-          . Προφανώς έπεσε θύμα κακών συμβούλων των οποίων  οι προσωπικές εμπάθειες είναι σοβαρότερα ζητήματα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τόπος μας. Αν θεωρούν ότι υπάρχει η πολυτέλεια μιας βαθιάς ρήξης μεταξύ των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου μας, ας προχωρήσουν μόνοι τους. Ας μην περιμένουν να τους ακολουθήσει κανένας στον κατήφορο που επέλεξαν - αν θέλουν να ακολουθήσουν το δρόμο της διαίρεσης, να περπατήσουν μόνοι.

Από  Heinz

Το κείμενο αυτό του Πάλλη, καθώς και το σε ποιο πλαίσιο εκδόθηκε, αντανακλούν με εξαιρετικό τρόπο όλη τη παθογένεια και κακοδαιμονία της Ελληνικής Αριστεράς. Θα μπορούσε να γίνει ολόκληρη διατριβή πάνω σ’ αυτό.

Κάποια βασικά σημεία:

1. Το βασικό κίνητρο είναι ο φόβος. Αλλά τι φοβούνται; Φαίνεται να πιστεύουν ότι η απλή δήλωση του Βουνάτσου, απειλεί τις ψήφους τους. Εκπληκτικό πράγματι!! Λες κι οι ψήφοι είναι ένα είδος ιδιοκτησίας, λες και δεν εκφράζουν ελεύθερους ανθρώπους.

2. Η αντίληψη του Πάλλη, που είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, είναι η εξής: “Εμείς συγκροτούμαστε από ανθρώπους με καθαρά πρόσωπα και χέρια- εσείς είστε απόνερα”. Η πλέον επικίνδυνη διάκριση που μπορεί να γίνει: Ηθικοί/Ανήθικοι, Καθαροί/Ακάθαρτοι, Τίμιοι/Άτιμοι, Έμπιστοι/Ύποπτοι, Καλοί/Κακοί κλπ. Ο Πάλλης δηλαδή, συνεχιστής μιας αντίληψης που ρητά (και προφητικά) καταδίκασε τόσο η Λούξεμπουργκ, όσο και ο μετέπειτα ευρωκομμουνισμός, επιλέγει πλευρά: την πλευρά του νέου, καθαρού, ηθικού, γνώστη κλπ. κλπ. και πετά τους άλλους από την άλλη. Ή, θεωρεί ότι δεν είναι μεν άτιμοι, αλλά είναι βλάκες.

3. Η επιλογή αυτή δεν είναι τυχαία. Ο άνθρωπος έχει πρόβλημα – όχι γιατί λέει τη αλήθεια του, αλλά γιατί σαν τυφλός αγνοεί ότι λέει τη ΔΙΚΗ του αλήθεια, κι όχι καμιά γενικότερη. Αυτό, λέγεται απλώςαυταρχισμός. Λέει δηλαδή στο Βουνάτσο “η ταυτότητά μου, είναι δική μου, εσύ θα έχεις την ταυτότητα που ΕΓΩ σου αποδίδω, κι επιπλέον σκάσε!!!”. Δηλαδή, “μόνο εγώ έχω το μονοπώλιο της αλήθειας” (=η αλήθεια είναι μια) “κι άρα μόνο εγώ έχω δικαίωμα” (προφανώς σε ο,τιδήποτε). Το πράγμα θα ήταν γελοίο, αν δεν ήταν μια υστερική αντίδραση σε μια απλή δήλωση του Βουνάτσου: “είμαστε συγγενείς”. Σ’ αυτό ακριβώς το χωράφι φύτρωσε ο Σταλινισμός, φύτρωσε ο Ναζισμός κι όποια άλλη μορφή αυταρχικού (και ανθρωποφαγικού) καθεστώτος. Αν ο Πάλλης αγνοεί την καταγωγή της πολιτικής του συμπεριφοράς, είναι διπλά επικίνδυνος.

4. Το ναπολεόντειο …”τον καλούμε να το αποδείξει, στηρίζοντας την “Αλλαγή Πορείας” τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών”, απλώς επιβεβαιώνει την υφέρπουσα ανεπάρκεια του ανθρώπου: η Ελληνική Αριστερά ποτέ δεν ασχολήθηκε με τα χαμηλά της ποσοστά, το πρόβλημά της ήταν πάντα οι φαντασιώσεις της: αν οι άνθρωποι δεν μας ψηφίζουν, οι άνθρωποι φταίνε – ή “παραπλανήθηκαν”. Με δυο λόγια, πάμε ξανά στα ίδια: είναι ΟΛΟΙ διεφθαρμένοι ή επιρρεπείς στο να διαφθαρούν, κι ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ είμαστε οι τίμιοι…”. “Εμείς, δεν κάνουμε λάθος – ποτέ δεν κάναμε, γιατί “- είπαμε – “έχουμε την Αλήθεια”.

Κάπως έτσι καταστρέψατε συστηματικά, για λόγους προσωπικούς και την Ελληνική Αριστερά, και το πείραμα του ΣΥΝ κι εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζετε απτόητοι βλέπω, αν και συνεχώς λιγότεροι…

Το βράδυ της Κυριακής δε μ’ ενδιαφέρει ν’ θριαμβολογήσω για την ήττα σας, που δεν θα μ’ ευχαριστήσει άλλωστε. Μ’ ενδιαφέρει όμως ν’ ακούσω τι κάνατε λάθος – όπως μπορείτε (αν τελικά τα καταφέρετε), να το δείτε… Και εννοώ: τι κάνατε λάθος εσείς – όχι τι έκαναν οι συμπολίτες μας.

Υ.Γ.: Το “κάνε την αυτοκριτική σου” που ξέθαψε κάποιος από τους συνομιλητές μας και μου το απηύθυνε, προέρχεται απευθείας από τις περίφημες “Δίκες της Μόσχας”, που αποτέλεσαν και το πιστοποιητικό θανάτου του σοβιετικού πειράματος. Άρα, είναι απλώς ένα ακόμα επιχείρημα, για το πως μπορούμε να διαβάσουμε το θλιβερό κείμενο του Πάλλη…

Μοιράσου το άρθρο!