Αστυνομικό Ρεπορτάζ

22/03/2016 - 12:37

Αφίξεις προσφύγων και σήμερα στη Μυτιλήνη - Μπάχαλο με τη μεταφορά στη Μόρια (φωτογραφίες)

Η εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας από τις πρώτες ημέρες δείχνει ότι η εφαρμογή της θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στη Λέσβο. Από τη μια οι προσφυγικές ροές αυξάνονται και από την άλλη διαλύονται οι δομές από ΜΚΟ που βοήθησαν όλο αυτό το καιρό να μην ζήσουμε ξανά εικόνες του καλοκαιριού.
Πάνω από 300 αφίξεις είχαμε σήμερα το πρωί.

Οι πρόσφυγες – μετανάστες περίμεναν ώρες για να μεταφερθούν από το λιμάνι (και στο εμπορικό λιμάνι της πόλης) στο κλειστό κέντρο καταγραφής στη Μόρια καθώς τα λεωφορεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ  σταμάτησαν να εκτελούν δρομολόγια.

Αρχικά υπήρχε μόνο ένα λεωφορείο του λιμενικού για τη μεταφορά των προσφύγων!!!

Τι αναφέρει η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάννα Καλογήρου
Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χρ. Καλογήρου μιλώντας στο ΒΗΜΑ fm  για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και την κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου: «Αποχωρεί από τα νησιά του Αιγαίου η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ – Δεν έχουμε ενημέρωση από την κυβέρνηση για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας» αναφέρει.
"Εμείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση, ως Τοπική Αυτοδιοίκηση 2ουβαθμού. Έχουμε βεβαίως άλλη μια φορά δηλώσει στην κυβέρνηση ότι είμαστε στη διάθεσή τους, σε οτιδήποτε χρειαστεί. Προς το παρόν, το μόνο το οποίο μας ζητήθηκε, είναι από το Λιμεναρχείο, να συνδράμουμε, ώστε να κάνουμε σύμβαση με τα λεωφορεία, για την μεταφορά των μεταναστών και προσφύγων, από τα σημεία εισόδου μέχρι τα σημεία καταγραφής και ταυτοποίησης, διότι η Ύπατη Αρμοστεία, αναχωρεί και επομένως δεν υπάρχει δυνατότητα για την μεταφορά τους. Μέχρι τώρα, τα λεωφορεία, τα πλήρωνε η Ύπατη Αρμοστεία. Αυτή είναι η μόνη συνδρομή, η οποία μας έχει ζητηθεί."

 

Στο hot spot της Μόριας παραμένουν περίπου 1.200 πρόσφυγες.
 

Μοιράσου το άρθρο!