Αστυνομικό Ρεπορτάζ

07/01/2023 - 16:09

Εντολή για αυξημένη ετοιμότητα σε Πολιτική Προστασία και Πυροσβεστική

Επικοινωνία Υπουργού Πολιτικής Προστασίας με Περιφερειάρχη και Δημάρχους Λέσβου

Σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής, συμπεριλαμβανομένων και των ΕΜΑΚ, μετά τις σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4,7 και 4.9 βαθμών της κλίμακας Richter που εκδηλώθηκαν σήμερα στην περιοχή Δυτικής Λέσβου.

Όπως έγινε γνωστό ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ και Πρόεδρο της Μόνιμης Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ, Καθηγητή Ευθύμη Λέκκα αποφάσισαν όπως η Επιτροπή παρακολουθεί συνεχώς το φαινόμενο προκειμένου να συγκληθεί αν χρειαστεί και όταν έχει στη διάθεσή της επαρκή επιστημονικά δεδομένα.

Επίσης, ο υπουργός επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη και τους αρμόδιους Δημάρχους από τους οποίους ενημερώθηκε για την κατάσταση και στους οποίους ανέφερε ότι οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες είναι έτοιμες να παράσχουν κάθε συνδρομή. Ταυτόχρονα, οι τοπικές αρχές έχουν θέσει σε εφαρμογή το Σχέδιο «Εγκέλαδος».

Έγινε, παράλληλα, επικοινωνία του κ. Στυλιανίδη με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή και την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο και συμφωνήθηκε όπως τη Δευτέρα – παρακολουθώντας και την εξέλιξη του φαινομένου – στελέχη της ΔΑΕΦΚ επισκεφθούν το νησί για αυτοψία στα λιγοστά κτίρια που έχουν μικρές ζημιές σε συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής.

Πέραν των κατολισθήσεων βράχων από τα πρανή των γύρω βουνών στο οδικό δίκτυο της περιοχής έχουν αναφερθεί μικρές ζημιές σε σπίτια στα χωριά Πελόπη και Μόλυβος. Επίσης, έχουν διαπιστωθεί ζημιές στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο χωριό Στύψη.

 

Σε ετοιμότητα και η Αστυνομική Δ/νση  Βορείου Αιγαίου

-10- αστυνομικοί,  -5- περιπολικά οχήματα και -2- πτητικά μέσα, συνδράμουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση ανακυπτόντων προβλημάτων σε περιοχές της Βορειοδυτικής Λέσβου

Σε διαρκή ετοιμότητα βρίσκονται αστυνομικές υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση ανακυπτόντων προβλημάτων από τη σεισμική δόνηση που έλαβε χώρα σήμερα (07-01-2023) πρώτες πρωινές ώρες, με επίκεντρο τη Βορειοδυτική Λέσβο.  

Ειδικότερα, -10- αστυνομικοί, -5- περιπολικά οχήματα και -2- πτητικά μέσα συνδράμουν ουσιαστικά αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Δυτικής Λέσβου στην καταγραφή υλικών ζημιών συνεπεία του σεισμικού φαινομένου, αλλά και με απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπου αυτό απαιτηθεί, στο οδικό δίκτυο σε περιοχές της Βορειοδυτικής Λέσβου.

Παρακαλούνται οι πολίτες και οι οδηγοί οχημάτων για την ασφάλεια τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών. 

 

Διαβάστε:

 Λέκκας: Είμαστε σε επιφυλακή για το σεισμό στη Λέσβο – Βεβαρημένο το ιστορικό παρελθόν

Τρεις λόγοι για να είμαστε επιφυλακτικοί αναφέρει ο Γ. Παπαδόπουλος

 

----

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις:

Μοιράσου το άρθρο!