Αστυνομικό Ρεπορτάζ

02/06/2021 - 19:46

Κορονοπάρι στη Μυτιλήνη - Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη ο ποδοσφαιριστής

Σχετικά με διερεύνηση καταγγελίας αναφορικά με ιδιωτική συνάθροιση ατόμων σε οικία στη Λέσβο, ανακοινώνεται ότι από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη της οικίας για παράβαση της νομοθεσίας για τα βεγγαλικά, η οποία υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή για περαιτέρω αξιολόγηση, ενώ από την έρευνα προσδιορίστηκε ότι για τη συγκεκριμένη συνάθροιση δεν υφίστανται απαγορεύσεις – περιορισμοί που να υπάγονται στη νομοθεσία για τα μέτρα κατά της διασποράς του κοονοϊού.

 

Η χθεσινή εντολή Ντουρουντού:

Με εντολή του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Βορείου Αιγαίου, Υποστράτηγου Ελευθέριου ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥ, ανατέθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου η διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, προκειμένου να διακριβωθεί το είδος της εκδήλωσης και αν γι’ αυτήν δεν υφίστανται οι σχετικοί περιορισμοί – απαγορεύσεις για την πραγματοποίηση συναθροίσεων ατόμων σε ιδιωτικούς εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, που μέχρι πρότινος ίσχυαν (14-05-2021). Διευκρινίζεται ότι, στην συγκεκριμένη περίπτωση λόγω της ιδιωτικότητας του χώρου δεν είναι επιτρεπτή, η αναλογική εφαρμογή των σχετικών για τα καταστήματα εστίασης διατάξεων.

Επιπρόσθετα, ζητήθηκε στο πλαίσιο των ερευνών να εξεταστεί επισταμένως η διακρίβωση ή μη, τέλεσης εκνόμων ενεργειών που σχετίζονται με την παραβίαση της νομοθεσίας για την πρόληψη ασθενειών και της νομοθεσίας για τα βεγγαλικά.

 

Υπενθυμίζουμε την αρχική δημοσίευση για την υπόθεση: 

Μπορεί τα μαγαζιά να άνοιξαν με κανόνες και χωρίς μουσική καθώς ο κοροναϊός καραδοκεί και σκοτώνει ακόμη δεκάδες συμπολίτες μας, όμως, κάποιοι εμφανίζονται αμετανόητοι και προχωρούν σε διοργάνωση κορονοπάρτι χωρίς κανέναν κανόνα.

Ένα τέτοιο κορονοπάρτι στήθηκε στη Λέσβο και μάλιστα με τον ποδοσφαιριστή γνωστής ΠΑΕ σε πρώτο πλάνο και πρωταγωνιστή, αυτή τη φορά εκτός γηπέδων. Και μπορεί ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής και η παρέα του να κάνουν τις διακοπές τους, αλλά η… ανέμελη διασκέδαση χωρίς να τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα, αν μη τι άλλο προκαλεί. 

Στα βίντεο και τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media φαίνεται ότι στήθηκε ένα πάρτι με τουλάχιστον 50 άτομα για γενέθλια, με τούρτες, φωτορυθμικά, ποτά, χορό και φυσικά χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. 

Και πολλά βεγγαλικά ασφαλώς που σίγουρα είναι ορατά σε όλους και θα έπρεπε να κινητοποιήσουν τις αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι το νησί της Λέσβου δεν έχει ξεπεράσει την πανδημία, το αντίθετο μάλιστα καθώς τοπικοί παράγοντες λένε ότι μπορεί η Λέσβος να μπει ξανά στο κόκκινο.

Μοιράσου το άρθρο!