Αστυνομικό Ρεπορτάζ

07/08/2019 - 17:26

Σύγκρουση αυτοκινήτου με αδέσποτο γαϊδουράκι στη Μόρια - Αδιαφορία Δήμου Λέσβου

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε ότι σήμερα, 7/8/2019, τις πρώτες ώρες μετά τα μεσάνυχτα, Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο κινούταν στην επαρχιακή οδό Μόριας-Λάρσου συγκρούστηκε με “αδέσποτο” γαϊδουράκι. Το γαίδουράκι κατέληξε ενώ ο οδηγός του οχήματος φαίνεται πως είναι ευτυχώς καλά στην υγεία του -με ελαφρά τραύματα. Το όχημα του έχει υποστεί προφανώς υλικές ζημιές.


Δυστυχώς αυτό ΔΕΝ είναι το πρώτο περιστατικό στη Λέσβο, ούτε και το μοναδικό. Το Σεπτέμβριο 2017 είχαμε αντίστοιχα περιστατικά, με δύο νεκρά άλογα και δύο συμπολίτες μας να γλυτώνουν κυριολεκτικά από του χάρου τα δόντια.


Ήδη από το Μάιο 2017 η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης είχε αποστείλει επιστολή στο Δήμο Λέσβου, τονίζοντας το πρόβλημα των «αδέσποτων» ιπποειδών και των κινδύνων που ελλοχεύουν, γράφοντας χαρακτηριστικά:
«Επικοινωνούμε μαζί σας ώστε να μας υποδείξει ο Δήμος Λέσβου τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου με τις οποίες πρέπει να συνεργαστούμε ώστε να προχωρήσουμε σε καταγραφή των ιπποειδών (κυρίως γαϊδουριών) στο νησί μας. 
Αυτή η δράση, την οποία μπορούμε να αναλάβουμε εξ ολοκλήρου και με δικά μας έξοδα σε συνεργασία και υπό την αιγίδα με τον Δήμο Λέσβου, θα μας επιτρέψει:
(α) την ταυτοποίηση του ιδιοκτήτη του ζώου σε περίπτωση ανεύρεσή του και την επιστροφή του σε αυτόν.
(β) την απόδοση ευθυνών στον ιδιοκτήτη του ζώου σε περίπτωση ατυχήματος/φθοράς ξένης περιουσίας.
(γ) τη διαχείριση και φιλοξενία των ζώων των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν επιθυμούν πλέον να κατέχουν».


ΔΥΟ χρόνια μετά δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη απάντηση.

Για τα δίποδα κτήνη που βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές τόσο των συνανθρώπων τους όσο και των ζώων δεν έχουμε να πούμε τίποτα. Τους γνωρίζουν σε κάθε χωριό, αλλά κανείς δεν μιλάει, γιατί είναι “γείτονες” και “γνωστοί”. Ας αναλογιστούν όμως αυτοί οι οποίοι  καλύπτουν με τη σιωπή τους τους ασυνείδητους εγκληματίες, τι θα πουν την ημέρα που θα θρηνήσουμε ΚΑΙ ανθρώπινες ζωές από ένα τέτοιο περιστατικό. Και, δυστυχώς, αυτή η μέρα θα αργήσει εφόσον συνεχίσουμε με αυτές τις συμπεριφορές...

Μοιράσου το άρθρο!