Αστυνομικό Ρεπορτάζ

19/10/2015 - 13:40

Σύλληψη 61χρονου για μεταφορές μεταναστών από την περιοχή του Μανταμάδου

Συνελήφθη, χθες (18-10-2015) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης, με τη συνδρομή στελεχών του Frontex, ένας υπήκοος Βουλγαρίας ηλικίας 61 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών μεταναστών.
 


Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, ο 61χρονος είχε επιβιβάσει σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της συζύγου του, επτά (7) αλλοδαπούς μετανάστες, προκειμένου να τους μεταφέρει από την περιοχή του Μανταμάδου, στην πόλη της Μυτιλήνης, έναντι χρηματικής αμοιβής, την οποία θα κατέβαλαν μετά το πέρας της μεταφοράς τους, διευκολύνοντας έτσι την κίνηση και διαμονή τους στο νησί.


Όπως διακριβώθηκε ακολούθως, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί, οι οποίοι είναι υπήκοοι Αφγανιστάν, στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων και είχαν εισέλθει παράτυπα στη χώρα, την προηγούμενη ημέρα, από μη θεσμοθετημένο σημείο.


Το αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των μεταναστών, κατασχέθηκε, ενώ σε βάρος της ιδιοκτήτριάς του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.


Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Μοιράσου το άρθρο!