Τελωνείο Μυτιλήνης: Τουρίστες από το Αϊβαλί με χειροπέδες για τα τσιγάρα!

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Απίστευτη καταγγελία Τούρκων επισκεπτών στη Λέσβο — Δικογραφία για “λαθρεμπόριο”, κράτηση και τραυματισμοί στα κρατητήρια!

Μια ιστορία που μοιάζει απίστευτη αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή, συνταράσσει τις τελευταίες ώρες τη Μυτιλήνη και απειλεί να πάρει διαστάσεις διπλωματικού επεισοδίου ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Σύμφωνα με αποκλειστική καταγγελία στο lesvosnews.gr/Γιάννης Συνάνης , ένα ευκατάστατο ζευγάρι Τούρκων τουριστών από το Αϊβαλί, που επισκέφθηκε τη Λέσβο για να συμμετάσχει στη «Γιορτή του Κάστανου» στην Αγιάσο, συνελήφθη και οδηγήθηκε με χειροπέδες στα κρατητήρια για… 22 πακέτα τσιγάρα!

 

 Ο “έλεγχος” που κατέληξε σε εφιάλτη

Κατά τον έλεγχο τους στο Τελωνείο Μυτιλήνης, υπάλληλοι εντόπισαν ότι το ζευγάρι είχε λίγα περισσότερα τσιγάρα από το επιτρεπόμενο όριο.
Η διευθύντρια του Τελωνείου Κατερίνα Αποστολίδου, τηρώντας —όπως αναφέρεται— «κατά γράμμα τον νόμο», σχημάτισε δικογραφία για λαθρεμπόριο τσιγάρων, με αποτέλεσμα η υπόθεση να σταλεί στον Εισαγγελέα.

Η εισαγγελική εντολή ήταν σαφής: σύλληψη και κράτηση.
Λίγα λεπτά αργότερα, περιπολικό της Αστυνομίας έφτασε στο σημείο και οι δύο τουρίστες οδηγήθηκαν με χειροπέδες στο Αστυνομικό Μέγαρο Λέσβου.

Όπως καταγγέλλουν, τραυματίστηκαν στα χέρια από τις χειροπέδες, ενώ το περιστατικό τους έγινε μπροστά σε δεκάδες Τούρκους ταξιδιώτες που περίμεναν να επιβιβαστούν για Αϊβαλί.

«Μας εξευτέλισαν μπροστά σε συμπατριώτες μας. Άκουσα ανθρώπους να λένε “σίγουρα δεν είναι τσιγάρα, είναι ναρκωτικά”», αναφέρει ο Εμίν Βόλντας στην έγγραφη καταγγελία του.

 

“Δεν ήταν λαθρεμπόριο – ήταν παρεξήγηση”

Σύμφωνα με το ζευγάρι, είχαν αγοράσει τρεις χαρτοκιβώτια τσιγάρα από το free shop, διαθέτοντας μάλιστα και τις αποδείξεις αγοράς.
Η σύζυγος, όπως ισχυρίζεται, παρεξηγήθηκε λόγω της περιορισμένης γνώσης αγγλικών και δήλωσε «3 πακέτα» αντί για «3 χαρτοκιβώτια». Από εκεί ξεκίνησε ο εφιάλτης.

Παρά τις εξηγήσεις τους, οδηγήθηκαν στον πάνω όροφο του τελωνείου για διαδικασίες και στη συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα με χειροπέδες.

 Προσφυγή στη Δικαιοσύνη και παρέμβαση Προξενείου

Οι δύο τουρίστες, Emin Voldas και Sema Celikkaya Voldas, δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε ένδικα μέσα τόσο στην ελληνική Δικαιοσύνη, όσο και σε διπλωματικό επίπεδο, μέσω των Προξενείων Ελλάδας και Τουρκίας.

Η υπόθεση, σύμφωνα με τουρκικά μέσα, ήδη έχει λάβει δημοσιότητα στην Τουρκία, με αναφορές περί “εξευτελιστικής μεταχείρισης Τούρκων πολιτών στην Ελλάδα”.

 

 “Για 50 ευρώ, λίγο έλειψε να ξεσπάσει διπλωματικό επεισόδιο”

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αυστηροί έλεγχοι του Τελωνείου Μυτιλήνης προκαλούν αντιδράσεις.
Πριν λίγες ημέρες, άλλο ζευγάρι Τούρκων τουριστών υπέστη πολύωρη ταλαιπωρία γιατί είχε 50 ευρώ παραπάνω από το επιτρεπόμενο όριο.
Το θέμα τότε έφτασε μέχρι το Τουρκικό Προξενείο και δημοσιεύτηκε σε τουρκικές εφημερίδες, προκαλώντας αναστάτωση και ανησυχία για τις τουριστικές σχέσεις Λέσβου – Αϊβαλιού.

 

Ο νόμος… χωρίς κρίση

Αν και η διευθύντρια του Τελωνείου τηρεί αυστηρά το γράμμα του νόμου, δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν ότι ο ζήλος αυτός μπορεί να προκαλεί ζημιά στη διεθνή εικόνα του νησιού.
«Είναι άλλο πράγμα το λαθρεμπόριο, κι άλλο ένας τουρίστας με λίγα παραπάνω τσιγάρα», σχολιάζουν τοπικοί παράγοντες.


 

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις