Αθλητικά

30/12/2011 - 09:30

To φαινόμενο που λέγεται ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓΙΑΣΟΥ...νίκησε ακόμη και την Καλλονή - Εγκαίνια γηπέδου

trong>up date Δελτίο Τύπου από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο «Χριστοφίδειο» γήπεδο της Αγιάσου, όπου εδώ και έναν περίπου μήνα ολοκληρώθηκαν και οι τελευταίες εργασίες για την τοποθέτηση του συνθετικού τάπητα, παρευρέθηκαν χθες 29/12 ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε  Ν. Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Παναγιώτης Καπάρας, για τα  εγκαίνια του σύγχρονου χώρου άθλησης για τη νεολαία της Αγιάσου.

Ο κ. Γιακαλής αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου του γηπέδου που ξεκίνησε από το 2002 και χαρακτήρισε την ημέρα αυτή ξεχωριστή αφού ήταν ένα όνειρο ετών για τους κατοίκους της περιοχής.

Για το συγκεκριμένο έργο η Περιφέρεια διέθεσε το ποσό των 244.633 ευρώ και ήταν βασική δέσμευση της Περιφερειακής αρχής από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της και υλοποιήθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, υπερβαίνοντας σκοπέλους που το καθυστερούσαν για πολλά χρόνια.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, δήλωσε στο περιθώριο των εγκαινίων:

«Ένα έργο που όχι αδίκως είχε χαρακτηριστεί στο παρελθόν και ως «γιοφύρι της Άρτας», υλοποιήθηκε μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο από τη στιγμή που αναλάβαμε την υπόθεση της ολοκλήρωσής του. Οι υποχρεώσεις μας για την κάλυψη παλαιών χρεών, ξεπεράστηκαν χάρις στην συντονισμένη δράση της Περιφέρειας και θέλω να συγχαρώ τόσο τον Αντιπεριφερειάρχη  κ. Ηρακλή Βερβέρη, όσο και όλους όσοι εργάστηκαν το τελευταία διάστημα για την αποπεράτωσή του. Ένα έργο πνοής για τη νεολαία της Αγιάσου παραδίδεται προς ικανοποίηση όλων μας και εύχομαι από καρδιάς στο «Χριστοφίδειο» να καταγράψουμε στο μέλλον μεγάλες αθλητικές επιτυχίες.».


 

---------------------------------------

 

Μια ομάδα που επί 8 χρόνια δεν είχε γήπεδο... έφθασε στο σημείο όχι να διαλυθεί αλλά να κάνει το θαύμα! Να είναι πρώτη στη κατηγορία της  (Α' τοπίκη) και σε φιλικό αγώνα να κερδίζει 3-1 την ΑΕΛ Καλλονής!!!

Με το εκπληκτικό 3-1 και σπουδαία εμφάνιση ο μεγάλος Όλυμπος κέρδισε την ΑΕΛΚ σε φιλική αναμέτηρηση που διεξήχθη χθες (29/12) το απόγευμα στο Χριστοφίδειο στάδιο μπροστά σε 300 περίπου θεατές. Η ομάδα της Καλλονής παρατάχθηκε με πολλούς αναπληρωματικούς στη σύνθεση της αλλά αυτό δε μειώνει το επίτευγμα των ποδοσφαιριστών του Ολύμπου καθότι η ΑΕΛΚ αγωνίζεται στη Β' εθνική.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Όλυμπος προηγήθηκε στο δεκάλεπτο με ένα εκπληκτικό γκολ του Μαλακού από τα 35 μέτρα. Στο 25' ο Καζάνης με κάθετη πάσα αλλά Τσάβι βρήκε το Λαλά, ο οποίος αφού πέρασε και το Μάππα δε δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-0 γιορτάζοντας με το καλύτερο τρόπο τα γενέθλιά του. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Όλυμπος έχασε κι άλλες ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμα του με τους Τσαμπλάκο, Μαλακό και Λαλά να μην μπορούν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Στις αρχές του Β' ημιχρόνου μετά από ολιγωρία στην άμυνα, η ΑΕΛΚ κατάφερε να μειώσει στο σκορ με τον Μπουρούς. Λίγο πριν το φινάλε ο Ανερούσης μετά από πάσα του Ψαρρού έβαλε το κερασάκι στην τούρτα γράφοντας το τελικό 3-1.
Στο Α' ημίχρονο αγωνίστηκαν μόνο ποδοσφαιριστές του Ολύμπου ενώ στο Β' πήραν χρόνο συμμετοχής και με την ομάδα της Αγιάσου οι Ανερούσης, Παπαλόπουλος, Καφαλούκος Ρ. ,Καφαλούκος Σ.και Πετρουζέλλης.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου γηπέδου, στα οποία παρέστησαν όλοι οι τοπικοί άρχοντες του νησιού και η απονομή του περσινού πρωταθλήματος.  Σημαντική ήταν η συμβουλή του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλή Βερβέρη  που αγωνίστηκε μαζί με τους Αγιασώτες ώστε να δοθεί τέλος σ' αυτη την ομηρεία και να τοποθετηθεί ο τάπητας  μετά από τόσα χρόνια...

Φωτογραφίες Δημήτρης Κορομηλάς

πηγη: http://agiasos24.blogspot.com/

Μοιράσου το άρθρο!