Αθλητικά

02/07/2013 - 12:15

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου...«λύση» για το γήπεδο Μυτιλήνης

Μ

ε κομμένη την ανάσα περιμένουν τις εξελίξεις οι φίλαθλοι του νησιού και τα στελέχη της ομάδας της Καλλονής, μετά τη χθεσινή σύσκεψη - συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού, όπου αποφασίστηκε συνεργασία Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού - Νομικού Προσώπου Περιφέρειας Β. Αιγαίου - Δήμου Λέσβου, προκειμένου να υλοποιηθούν οι εργασίες στον Ταρλά.

Λύση για τις εργασίες αναμόρφωσης του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης

ΠΟΛΥΩΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Το κρίσιμο ραντεβού με το νέο Υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Ανδριανό, διήρκησε περισσότερο από τρεις ώρες, από τις 10 το πρωί και πέραν τη 1 το μεσημέρι. Οι φορείς που συμμετείχαν, άνοιξαν τα χαρτιά τους, θέτοντας επί τάπητος τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις εργασίες στο δημοτικό γήπεδο Μυτιλήνης.
Στη συνάντηση εκτός από το νέο Υφυπουργό συμμετείχαν ο συντοπίτης μας Υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ιωαννίδης, Διευθυντικά στελέχη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ο Σύμβουλος του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιγνάτης Γουδής, ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Ν. Γιακαλής, ο Δήμαρχος Δ. Βουνάτσος, ο αντιπρόεδρος της ΑΕΛΚ Κ. Παπαδόπουλος, καθώς και δύο στελέχη του Δήμου Λέσβου, ο Δ. Μάντζαρης από τη Δ/νση Προγραμματισμού και η Α. Οικονομίδου από την Τεχνική Υπηρεσία.
Αρχικά ο Δήμαρχος έθεσε ευθέως το ερώτημα στα στελέχη της κυβέρνησης που ήταν παρόντα αν ισχύουν όλες εκείνες οι δεσμεύσεις που δημόσια ακούστηκαν δια στόματος Ιωαννίδη και Αθανασίου περί αποκλειστικής χρηματοδότησης του έργου και εκτέλεσης των εργασιών από τη Γενική Γραμματεία η οποία θα σύναπτε προγραμματική σύμβαση με το Νομικό Πρόσωπο Παιδείας - Αθλητισμού και Πολιτισμού και αν άλλαξε κάτι από την εξαγγελθείσα κυβερνητική γραμμή.

ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ
Οι τόνοι ανέβηκαν αρκετά σύμφωνα με πληροφορίες, όταν αποκαλύφθηκε ότι στέλεχος της Γενικής Γραμματείας και συγκεκριμένα ο κος Γιάκας, επικοινώνησε με τον Κ. Αστυρακάκη πριν μερικές μέρες και του είπε πως οι Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη του έργου. Στο σημείο αυτό, ξέσπασε ο πρώην Υφυπουργός Γ. Ιωαννίδης, ο οποίος σε υψηλούς τόνους κατηγόρησε τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας για ανικανότητα και ανευθυνότητα. Η συζήτηση συνεχίστηκε για αρκετή ώρα και τελικά κατέληξε με την παρέμβαση και του Περιφερειάρχη στη λύση της νέας προγραμματικής σύμβασης με εταίρο την Περιφέρεια, δεδομένης και της μεγαλύτερης ευελιξίας της.
Η Περιφέρεια, όπως όλα δείχνουν αναλαμβάνει να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά», αφού ο κλήρος πέφτει σε εκείνη να προχωρήσει άμεσα το κατασκευαστικό μέρος του γηπέδου. Από την άλλη, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεσμεύεται για την άμεση εκταμίευση των χρημάτων, ενώ ο Δήμος μέσω των Τεχνικών του Υπηρεσιών θα στηρίξει την Περιφέρεια όπου χρειάζεται, ώστε το έργο να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

ΕΥΤΥΧΩΣ
Ο Δήμαρχος Λέσβου σε δηλώσεις του στο «ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ», δεν έκρυψε την ανακούφισή του για το γεγονός ότι το έργο θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί εγκαίρως.
«Δεν έχει σημασία με ποιο τρόπο θα γίνει το έργο, τόνισε. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι θα προχωρήσει άμεσα για το καλό του νησιού μας και της ομάδας της Καλλονής. Ο Δήμος Λέσβου θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του, προσφέροντας μέσω των υπηρεσιών του κάθε δυνατή βοήθεια στην Περιφέρεια, ώστε να προχωρήσει το κατασκευαστικό μέρος και να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο όταν του ζητηθεί».

ΔΕΣΜΕΥΣΗ
Αποφασισμένος να προχωρήσει το έργο με κάθε τρόπο και τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες δηλώνει ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Ν. Γιακαλής, ο οποίος στην ουσία παίρνει στους ώμους του όλη την ευθύνη της επιτυχίας του εγχειρήματος, αλλά και της έγκαιρης ολοκλήρωσής του.
«Θα κινηθούμε με ταχύτητα και νομιμότητα ώστε το συντομότερο δυνατό το γήπεδο να παραδοθεί στην ομάδα της Καλλονής. Ας είμαστε ειλικρινείς δεν θα είναι έτοιμο στις 17 Αυγούστου, αλλά αρχές φθινοπώρου. Μπορεί να υπάρξει μικρή τροποποίηση στο πρόγραμμα της Καλλονής στις πρώτες αγωνιστικές, όμως δέσμευσή μας είναι ότι η ομάδα θα αγωνιστεί στο νησί και στο ανακαινισμένο δημοτικό στάδιο της Μυτιλήνης. Η Περιφέρεια με τη βοήθεια του Δήμου και των υπηρεσιών του αναλαμβάνουν το κατασκευαστικό μέρος και εφόσον η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα».
Οι εξελίξεις αναμένονται πλέον να είναι ταχύτατες. Ήδη σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Παιδείας - Αθλητισμού - Πολιτισμού με τη συμμετοχή του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη, προκειμένου ν ανακληθεί η προηγούμενη σύμβαση και να υπογραφεί νέα μεταξύ του Νομικού Προσώπου και της Περιφέρειας Β. Αιγαίου. Εν συνεχεία η Περιφέρεια θα υπογράψει άλλη προγραμματική σύμβαση με τη Γ. Γραμματεία σχετικά με τη χρηματοδότηση.

 

πηη: ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!