Αθλητικά

02/04/2013 - 12:03

Ο Μόλυβος θα είναι η αφετηρία της Aegean Regatta 2013

Ο Μόλυβος θα είναι η αφετηρία της Aegean Regatta 2013

Α

πό το Μόλυβο θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2013 η Aegean Regatta, ανοίγοντας πανιά για 13η συνεχή χρονιά στα νερά του Αιγαίου Πελάγους.
 

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, μέσω της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, υπέγραψε μάλιστα πρόσφατα μνημόνιο συνεργασίας με το Φορέα Τουρισμού του Μολύβου, τα μέλη του οποίου θα συνεισφέρουν με κάθε τρόπο στην καλύτερη δυνατή διοργάνωση της "Ρεγκάτας".

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 17 Αυγούστου από το λιμάνι του Μολύβου και τα σκάφη θα βάλουν πλώρη αρχικά για τη Λήμνο, εν συνεχεία για τη Σκύρο και θα τερματίσουν στη Σκόπελο. Οι διοργανωτές προσθέτουν έτσι νέους προορισμούς στο πρόγραμμα της Aegean Regatta, τον ιστιοπλοϊκό αγώνα που αποτελεί πλέον θεσμό για το ναυταθλητισμό των Αιγαιοπελαγιτών.

Μέχρι το 2012 εξάλλου, η Ρεγκάτα του Αιγαίου πέρασε από πολλά νησιά. Λέσβος, Χίος, Οινούσσες, Σάμος, Λέρος, Ικαρία, Κως, Σύμη, Ρόδος, Λήμνος, Σαμοθράκης, Άνδρος, Λειψοί, Πάτμος, Αστυπάλαια, Τήλος, Σκόπελος, Αμοργός, Κάλυμνος, Νίσυρος, Θάσος, Σύρος, με το βόρειοανατολικό Αιγαίο και τις Σποράδες να έχουν την τιμητική τους στον αγώνα του 2013.

Η Aegean Regatta διοργανώνεται αδιάλλειπτα από το 2001 μέχρι σήμερα, μέσω του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και συγκεκριμένα τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Μοιράσου το άρθρο!