Editorial

03/02/2014 - 06:13

Editorial - Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

yle="text-align: justify;">Δεύτερα 3 Φεβρουαρίου 2014
Γιακαλής, Καλογήρου,Κυρίτση.  Οι βασικές υποψηφιότητες για τη θέση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου έχουν «κλειδώσει».  Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της δημοσιογράφου Αγλαΐας Κυρίτση αποτελεί αν μη τι άλλο τιμή για τη Λέσβο και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Δεν θα εστιάσουμε στο πολιτικό μέρος της υποψηφιότητας αλλά στο ανθρώπινο.  Η Αγλαΐα Κυρίτση πριν μερικούς μήνες έγραψε τη δική της ιστορία στην  Ελληνική τηλεόραση. Παρουσίασα το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ με στούντιο  τον ουρανό... και σκηνικό τις δυνάμεις των ΜΑΤ που πριν λίγο είχαν εισβάλει στο κτήριο της ΕΡΤ. Θέλει κότσια για να φθάσεις τον αγώνα μέχρι το τέλος.  Η Αγλαΐα Κυρίτση με τη στάση της έδειξε ότι ξέρει να λέει «όχι».  Δεν έχει πρόβλημα να συγκρουστεί  και να υπερασπιστεί όσα πιστεύει. Τα λόγια της και οι πράξεις της  συμβαδίζουν. Βαρεθήκαμε τόσα χρόνια πολιτικά πρόσωπα να πηγαίνουν χέρι – χέρι με την εξουσία, να φοβούνται τη σύγκρουση και απλά να είναι διαχειριστές μιας διαχρονικής μιζέριας. Δεν ξέρουμε αν θα είναι καλή Περιφερειάρχης  η κα Κυρίτση σε περίπτωση που εκλέγει. Το σίγουρο όμως είναι ότι θα πει το μεγάλο «όχι» την κατάλληλη στιγμή.  Πολλές φορές η ζωή και η τύχη ενός τόπου καθορίζεται από το «όχι».
Με καταγωγή από Χίο και Ήπειρο η υποψηφιότητα της Αγλαΐας Κυρίτση αποτελεί τη θετική έκπληξη των Περιφερειακών Εκλογών. Δεν είναι μια κομματική υποψηφιότητα γιατί ποτέ δεν είχε εξάρτηση από κόμματα.  (Βέβαια  στις εκλογές όλοι δηλώνουν ανεξάρτητοι ... ξεχνούν τις διαδρομές τους).
Μόλις ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Αγλαΐας Κυρίτση άρχισαν στα κοινωνικά δίκτυα  και τα πρώτα σχόλια γεμάτα εμπάθεια.  Δεν είχαν όπλο να την χτυπήσουν και άρχισαν να γράψουν ότι η  κα Κυρίτση είναι καταληψίας δημόσιων κτηρίων (εννοούν την ΕΡΤ) και πώς ένα τέτοιο άτομο θα είναι υποψηφία Περιφερειάρχης; Και αυτά τα σχόλια τα διαβάσαμε και σε προφίλ  πανεπιστημιακών (του Πανεπιστήμιου Αιγαίου!). Άνθρωποι που ποτέ δεν αγωνίστηκαν για τίποτα επικρίνουν την «κατάληψη» της ΕΡΤ και όχι το πραξικόπημα της Κυβέρνησης στην ΕΡΤ.  Σε τι γυάλα ζουν αυτοί οι άνθρωποι;

Μοιράσου το άρθρο!