Editorial

04/02/2014 - 06:24

Editorial - Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2014

trong>Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014
Εδώ και χρόνια οι κινητοποιήσεις των αγροτών στη Λέσβο χαρακτηρίζονται από μια λέξη: αποτυχία! Μαζεύονται  20  άτομα στην πλατεία Σαπφούς (κυρίως από το ΚΚΕ) και κάνουν το χρέος τους.  Μπορεί τα προβλήματα να οξύνονται αλλά οι αγρότες της Λέσβου δεν βγαίνουν στο δρόμο.
Τα αίτια είναι πολλά. Η βασική αιτία είναι ότι εδώ και χρόνια έπαψε να υπάρχει συνεταιριστικό κίνημα στη Λέσβο.
Τα νέα μέτρα με τη φορολόγηση των αγροτών είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, σε άλλα μέρη της Ελλάδας όχι στη Λέσβο... Στη Λέσβο έχουμε κόντρες αγροτών για το ποιος θα οργανώσει τις κινητοποιήσεις των αγροτών.
Πρώτη  απηύθυνε  κάλεσμα η ΠΑΣΥ Τρίτη 11 Φλεβάρη στις 11 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.
Μετά είχαμε το κάλεσμα από την τους  «ανεξάρτητους» παραγωγούς  (όπως δηλώνουν) για την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στις  12 το μεσημέρι στην ΔΟΥ Μυτιλήνης.
Και τα δύο καλέσματα θα έχουν «απόλυτη επιτυχία». Το μέγα πλήθος των 20-30 ατόμων θα μοιραστεί σε δύο ομάδες 15 ατόμων  για κάθε συγκέντρωση!  Και η Κυβέρνηση θα φοβηθεί από το μέγα πλήθος και θα ακούσει τα προβλήματα των αγροτών.
Ας σοβαρευτούμε. Θλιβερές καταστάσεις. Τα προβλήματα των αγροτών είναι κοινά για όλους. Δυστυχώς και εκεί έχει ο φθηνός συνδικαλισμός και τα απωθημένα προσωπικής προβολής. Αν οι αγρότες που μέχρι τώρα σιωπούν δεν αποκτήσουν φωνή δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή.
Παρακολουθούμε σε άλλες περιοχές της Ελλάδας δυναμικές κινητοποιήσεις αγροτών και εδώ βλέπουμε γραφικές κόντρες για το ποιος / ποιοι θα διοργανώσουν το αγροτικό συλλαλητήριο.
Χάθηκε η λογική , χάσαμε τα «αυγά και τα πασχαλιά» και τα λάδια και τα γάλατα και τα πάντα !!!!
 

Μοιράσου το άρθρο!