Editorial

13/07/2015 - 19:10

Αλέξης, όπως λέμε πολιτικό πτώμα

Και τώρα Μνημόνιο 3. Ας δοκιμάσουμε και ένα «αριστερό» Μνημόνιο. Δυστυχώς μετά από 5 χρόνια σκληρής λιτότητας έρχονται άλλα 3 τουλάχιστον χρόνια σκληρότερης λιτότητας. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα είναι χειρότερα. Όχι μόνο είναι χειρότερα τα μέτρα αλλά υπογράφονται από μια αριστερή Κυβέρνηση με δεκανίκια από όλους σχεδόν τους πολιτικούς χώρους. Η εντολή ήταν σκληρή: Αλέξη δέξου τα πάντα!

Είχε άλλη επιλογή ο Τσίπρας; Στο σημείο που έφθασε δεν είχε άλλη επιλογή. Η απειρία του και ίσως η επιθυμία του να γίνει Πρωθυπουργός τον οδήγησαν  σε μια σειρά λαθών που δυστυχώς θα τα πληρώσουμε εμείς.  Βιάστηκε ο Αλέξης να γίνει Πρωθυπουργός. Χρησιμοποίησε την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για να ρίξει την Κυβέρνηση (και μετά να εκλέξει Πρόεδρο τον Παυλόπουλο).  Θα μπορούσε να περιμένει, να περάσει το δύσκολο 2015 με Πρωθυπουργό το Σαμαρά…. Όμως οι δημοσκοπήσεις τον οδήγησαν στην πρόωρη διεκδίκηση της εξουσίας.

Και μετά ήρθε η  6μηνη διαπραγμάτευση. Δεν υπολόγισε ο Αλέξης τη δύναμή τους , δεν ετοίμασε εναλλακτικό σχέδιο, άφησε το χρόνο να κυλάει  έχοντας άγνοια κινδύνου.  Ο χρόνος  τέλειωσε και ήρθε ένα ακόμη λάθος: το δημοψήφισμα το οποίο ούτε διαπραγματευτικό όπλο έγινε ούτε τον δέσμευσε στις διαπραγματεύσεις. Μετά από 7  ημέρες σα να μην έγινε ποτέ δημοψήφισμα. Αυτό το "ΟΧΙ" που έγινε "ΝΑΙ σε όλα" είναι που εξοργίζει ακόμη περισσότερο τους πολίτες.

Ενδεχόμενο Grexit δεν υπήρχε. Αν έβλεπε κάποιος πόση ήταν η ζημιά από το capital control στην Ελλάδα και πόσα δις ευρώ ξόδεψαν οι Ελβετοί για να στηρίξουν το νόμισμα θα το καταλάβαιναν....  Οι Γερμανοί έπαιξαν το παιχνίδι τους. Και το έπαιξαν εξαιρετικά καλά.  Εμείς μπορεί να βρίζουμε τον Σόιμπλε αλλά έκανε μια χαρά τη δουλειά του. Χτίζει σταδιακά την Ευρώπη των δύο ταχυτήτων. Μας ετοίμασαν να δεχθούμε το Μνημόνιο 3 ως αναγκαίο κακό.  Με διάθεση σαδιστική απόλαυσαν το «μαστίγωμα» του Τσίπρα.  Κουβαλώντας τα 251 ΝΑΙ ο Τσίπρας δεν είχε άλλη επιλογή.  Ουσιαστικά η πολιτική καριέρα του Τσίπρα τελείωσε το βράδυ της ψηφοφορίας στη Βουλή. Σήμερα ο Αλέξης μπορεί να απολαύσει τα «μπράβο» από τον Άδωνη Γεωργιάδη και την τηλεόραση του ΣΚΑϊ. Το ενδεχόμενο Grexit θα επιστρέψει ουσιαστικά αυτή τη φορά όταν  ολοκληρωθούν οι εκλογές σε Δανία, Πορτογαλία, Πολωνία, Ισπανία. Φθινόπωρο θα είναι που θα διαπιστώσουμε ότι τα μέτρα δεν βγαίνουν και ο κοινωνικός αναβρασμός θα έχει χτυπήσει «κόκκινο»

Μέχρι τότε θα έχουμε διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ (υπολογίζουν ότι θα αποχωρήσουν 35 Βουλευτές και οι περισσότεροι εξ αυτών θα παραδώσουν την έδρα τους), νέα Κυβέρνηση με Ποτάμια, ΝΔ κτλ και εκλογές το φθινόπωρο.  Το σενάριο έχει γραφτεί.  Θα έχει προηγηθεί  τις επόμενες δύο μέρες  (Τρίτη και Τετάρτη) η ψήφιση όσων μέτρων δεν κατάφεραν να ψηφίσουν μαζί Παπανδρέου - Σαμαράς επί πέντε χρόνια.  Αυτό κι αν είναι επιτυχία Αλέξη...

Πέρα από τα μέτρα, τα «μνημόνια», τις δυσκολίες ο Τσίπρας έκανε το μεγαλύτερο έγκλημα: σκότωσε την ελπίδα του ελληνικού λαού.  Και τώρα τι; Πρώτη φορά Αριστερά και… πρώτη φορά τέτοια λιτότητα!   Σκότωσε και την Αριστερά ο Αλέξης! 

 Στη φωτογραφία ο Αλέξης επιστρέφει από τις Βρυξέλες στο Μέγαρο Μαξίμου…. Σακάκι στον ώμο , τσαλακωμένο και ξηλωμένο παντελόνι…. Το πολιτικό πτώμα είναι εδώ!

Στη δεύτερη φωτογραφία πρωτοσέλιδο στην ΑΥΓΗ…. Λίγο πριν τις εκλογές , δεσμεύσεις του Αλέξη !

 

ΥΓ Αλέξη ελπίζω να μην διάβαζεις όσα γράφουν οι σύντροφοί σου στα social media....

Μοιράσου το άρθρο!