Editorial

29/08/2013 - 22:53

Editorial - Παρασκευή 31 Αυγουστου 2013

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων. Σήμερα είναι η μέρα χαράς τους επιτυχόντες. Αύριο θα είναι μέρα προβληματισμού και για τους «αποτυχόντες» και για τους επιτυχόντες.  Η οικονομική κρίση έχει κόψει τα φτερά των εφήβων που σε λίγες μέρες θα διαβούν τις πόρτες των ΑΕΙ—ΤΕΙ.
Οι Σχολές του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποτελούν σήμερα λύση για πολλά παιδιά της Λέσβου που θέλουν να σπουδάσουν στον τόπο τους. Στους πίνακες με τους επιτυχόντες που δημοσιεύει  το Lesvosnews.net υπάρχουν αρκετοί μαθητές της Λέσβου που έχουν επιτύχει σε Σχολές του Πανεπιστήμιου Αιγαίου.
Την ημέρα ανάρτησης των αποτελεσμάτων γονείς και μαθητές ευχαριστούν καθηγητές και φροντιστές. Τέτοια μέρα κανείς δεν μιλάει για το «κόστος» της παραπαιδείας. Στη Λέσβο είναι κοινό μυστικό ότι αρκετοί καθηγητές του Δημόσιου Σχολείου εξασκούν με άνεση το επάγγελμα της «παραπαιδείας» . Όλοι ξέρουν αλλά κανείς δεν μιλάει… Τώρα με τις αλλαγές στο τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ –ΤΕΙ και τον υπολογισμό των βαθμών του Λυκείου… η «παραπαιδεία» θα γνωρίσει νέες στιγμές δόξας.
 
Και κάτι για τα δικά μας. Από σήμερα ξεκίνησαν οι αλλαγές στο Lesvosnews.net . Περιορισμένης έκτασης που στόχο έχουν να κάνουν περισσότερο λειτουργική την ιστοσελίδα μας. Ευχαριστούμε όλους τους αναγνώστες για τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους.
 
Μέσα από αυτή τη στήλη καθημερινά θα σχολιάζουμε την επικαιρότητα και τα θέματα της Λέσβου.

Μοιράσου το άρθρο!