Editorial

18/11/2013 - 07:25

Editorial - Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

yle="text-align: justify;">Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013
Μπορεί η Λέσβος να είναι το μόνο νησί που παράγει ΠΟΠ Φέτα ωστόσο αυτό το πλεονέκτημα δεν το έχουμε αξιοποιήσει. Κάθε χρόνο οι κτηνοτρόφοι του νησιού ψάχνουν σε ποιον και σε τι τιμές θα πουλήσουν το γάλα τους. Η απουσία μιας συνεταιριστικής μονάδας αφήνει «έκθετους» τους κτηνοτρόφους στα παιχνίδια της αγοράς.
Η φέτα, το σήματα κατατεθέν των γαλακτοκομικών προϊόντων της χώρας μας, έγινε μπαρ!
Ένα πρωτότυπο μαγαζί έχει κερδίσει κιόλας τους Θεσσαλονικείς. Όποιος έχει ήδη περάσει από την οδό Παύλου Μελά θα καταλάβει πως πρόκειται για το Feta Bar ή αλλιώς το ναό των γαλακτοκομικών. Με σλόγκαν taste and shop, ο πρώτος κρίκος στην αλυσίδα Mia feta-feta bar δημιουργήθηκε και λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη γνωρίζοντας θερμή ανταπόκριση από τους Θεσσαλονικείς. Πολύ σύντομα, όμως, και συγκεκριμένα μέσα στο χειμώνα θα ανοίξουν δύο ακόμη καταστήματα σε Αθήνα και Γλυφάδα.
Το πρωτοποριακό, όμως, στοιχείο του Mia feta είναι ότι όλα αυτά τα προϊόντα μπορεί να τα γνωρίσει μέσω της εστίασης απολαμβάνοντας ελληνικό παραδοσιακό πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό σε δημιουργικά πιάτα με ιδιαίτερες συνταγές σε συνδυασμό με επιλεγμένα ελληνικά κρασΤι πιο ελληνικό και παραδοσιακό από ένα μαγαζί που σερβίρει το αγαπημένο συνοδευτικό των Ελλήνων, τη φέτα!
Δημιουργία από την εταιρία Kourelias από τα Γρεβενα. Η εταιρία Kourellas είναι, κατά βάση, εξαγωγική. Από τα 11-13 εκατομμύρια ευρώ του ετήσιου τζίρου το 80% προέρχεται από το εξωτερικό. Αυτό είναι το πρώτο σημείο λιανικής πώλησης. Τα βασικά προϊόντα της εταιρείας είναι φέτα, κεφαλογραβιέρα, κασέρι, τυρί κατσικίσιο, τυρί με σκόρδο και πιπεριά, τυρί με ελιά και τσίλι, μπάτζιος, μανούρι και ένα τοπικό τυρί, Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης, το Ανεβατό που η εταιρεία ταυτοποίησε, κατοχύρωσε –παράγει και διακινεί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.Το 1996,είναι η πρώτη Ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή βιολογικών γαλακτομικών προϊόντων, που διακινεί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, με το εμπορικό σήμα “ BIOPAN
Στο Feta Bar πωλούνται γαλακτοκομικά, τυριά, γάλατα, γιαούρτι, ξινόγαλα, όλα από την εταιρία Kourellas. Φέτα αιγοπρόβεια, φέτα πρόβεια, φέτα αιγοπρόβεια βαρελίσια, λευκό αγελαδινό τυρί, λευκό κατσικίσιο, λευκό light τυρί, μοσχοτύρια κλπ.Εκτός αυτών το κατάστημα διαθέτει ελιές, λάδι εξαιρετικής ποιότητας ενώ προσφέρει πιάτα δημιουργικής κουζίνας με πρώτες ύλες από την Ελλάδα. Όλα τα προϊόντα εκτός των γαλακτοκομικών που πωλούνται έχουν επιλεγεί με βάση την ποιότητά τους. «Εκπρόσωπος» της Λέσβου στην αλυσίδα είναι το ούζο Πιτσιλαδή.
Όπως μας ανέφερε ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας κ. Παπαγεωργίου  στόχος είναι της όλης προσπάθειας είναι η γνωριμία των καταναλωτών με τα προϊόντα της εταιρείας που μέχρι σήμερα ήταν μόνο για εξαγωγή. Παράλληλα η εταιρεία πριν από τρία χρόνια δημιούργησε τη δική της φάρμα, μια σύγχρονη φάρμα που περιλαμβάνει τα πάντα από την παραγωγή ζωοτροφών μέχρι την αξιοποίηση των αποβλήτων. Εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι όλα αυτά έγιναν χωρίς καμία επιδότηση αφού όπως μας ανέφερε ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας «τα προγράμματα δεν είναι διαθέσιμα όταν τα έχεις ανάγκη». Το ίδιο έχει συμβεί και με το Feta Bar της Θεσσαλονίκης. Κόστισε 200.000 ευρώ και είναι επένδυση με ιδία κεφάλαια.  
Άντε και μετά από χρόνια ίσως δούμε και το “Λαδοτύρι Bar”...λέμε τώρα...

Μοιράσου το άρθρο!