Editorial

11/05/2014 - 22:58

Editorial - Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014
Προεκλογικό υλικό σε λάθος τόπο και με λάθος τρόπο. Καθημερινά βρίσκουμε τα φυλλάδια των υποψηφίων στα γραμματοκιβώτια, στα παρμπρίζ  των αυτοκινήτων, κάτω από την πόρτα μας. Αλήθεια υπάρχει έστω και κάποιος που επέλεξε το πρόσωπο που θα ψηφίσει επειδή βρήκε ένα φυλλάδιο με τη φάτσα του; Το μόνο αποτέλεσμα που πετυχαίνουν είναι ο αρνητικός σχολιασμός.
Το σωστό φυλλάδιο το δίνει ο υποψήφιος χέρι – χέρι στον πολίτη. Αλλά δεν έχουμε πρόθεση να δώσουμε συμβουλές προς τους υποψήφιους.
Το θέμα μας είναι ότι όλα αυτά τα φυλλάδια ρυπαίνουν την πόλη μας. Και δεν είναι μόνο τα φυλλάδια. Είναι και οι αφίσες. Τελευταίο «χτύπημα» η Αγλαΐα Κυρίτση που θεώρησε καλό να γεμίσει την προκυμαία Μυτιλήνης με τη φάτσα της.  Και δεν αρκέστηκε μόνο σ’ αυτό «χτύπησε» και σε όλες τις κολώνες  φωτισμού στην έξοδο της πόλης μέχρι την Παγανή. Δεν λέμε ωραία είναι η κα Κυρίτση (σε εμφάνιση) αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχει δικαίωμα στην «αυθαιρεσία».
Φύτρωσαν σαν τα μανιτάρια και τα περίπτερα των συνδυασμών έξω από το Δημοτικό Θέατρο και την πλατεία Σαπφούς. Αναγκαίο κακό αρκεί μετά τις εκλογές να μην μείνουν και… να χρειάζονται καταγγελίες για να απομακρυνθούν.
Κατά τ’ αλλά μόλις ξεκίνησε η τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής εκστρατείας. Διάφορες πληροφορίες για δημοσκοπήσεις. Τρεις τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις έχουν  πραγματοποιηθεί για το Δήμο Λέσβου και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Η αγωνία των υποψηφίων (και των κομμάτων)  είναι μεγαλύτερη και προσπαθούν να τη μειώσουν με τις δημοσκοπήσεις… Όσο για τους πολίτες η μη διάσπαση του Δήμου Λέσβου έχει μειώσει το ενδιαφέρον για τις δημοτικές εκλογές. Στα χωριά της Λέσβου αρκετοί είναι όσοι δεν ενδιαφέρονται για το Δήμαρχο που θα κατοικεί στη Μυτιλήνη και ενδεχομένως δεν θα επισκεφτεί ποτέ τα χωριά τους.  
 

Μοιράσου το άρθρο!