Editorial

13/01/2014 - 06:39

Editorial - Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

yle="text-align: justify;">Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014
Το Σάββατο είχαμε την κοπή της πίτας του Συλλόγου Εργαζομένων Υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (ΑΔΑ). Εκτός από τη Χριστιάνα Καλογήρου στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος και ο Βουλευτής Παύλος Βογιατζής.
Η κόντρα τους για την αναθεώρηση του Καλλικράτη και το «σπάσιμο» του Δήμου Λέσβου (μάλλον για χάρη της τηλεοπτικής κάμερας) μας ανάγκασε να θυμηθούμε την παροιμία «δύο γάιδαροι μάλωναν σε ξένο αχυρώνα».
Ο Δήμαρχος Λέσβου (λες και δεν έχει καμία ευθύνη για τις ψεύτικες υποσχέσεις για τα δημοψηφίσματα και τη διάλυση της Δημοτικής του παράταξης) έριξε τις ευθύνες στη κυβέρνηση για το χάλι του Δήμου και τη μη διάσπαση.
Ο Παύλος Βογιατζής (θέλοντας να υπερασπιστεί την κυβέρνηση) έριξε τις ευθύνες στο Δήμαρχο Λέσβου και στην ανικανότητα των υπηρεσιών του να εισπράξουν λογαριασμούς νερού!
Η πολιτική αντιπαράθεση στα καλύτερά της!
Ο Δήμαρχος Λέσβου ξεχνάει ότι δύο φορές υποσχέθηκε δημοψήφισμα και δεν έκανε τίποτα. Ουσιαστικά το δημοψήφισμα θα ήταν ένα ισχυρό όπλο πίεσης. Ο Δήμαρχος Λέσβου ξεχνάει τις απειλές του για παραίτηση και για παραίτηση όλων των Δημοτικών Συμβούλων. Η μόνη πίεση που έχει ασκήσει ο Δήμαρχος Λέσβου για την αλλαγή του Καλλικράτη είναι οι επιστολές!
Ο Παύλος Βογιατζής ξεχνάει ότι σε πολλά χωριά που υπάρχουν χρόνια ανείσπρακτοι λογαριασμοί είχαν γαλάζιους δημάρχους. Ο Παύλος Βογιατζής ξεχνάει ότι είναι Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και ότι έχει ευθύνες για το «μη σπάσιμο» του Δήμου Λέσβου. Είναι Βουλευτής της Κυβερνητικής πλειοψηφίας και έχει τις ευθύνες του.
Τι νόημα λοιπόν είχε αυτός ο καβγάς; Και ουσιαστικά σε «ξένο αχυρώνα» κυριολεκτικά και μεταφορικά. «Ξένος αχυρώνας»  ο χώρος που έγινε η εκδήλωση (κοπή πίτας εργαζομένων ΑΔΑ)  και «ξένος αχυρώνας»  μιας και κουμάντο κάνει το Υπουργείο Εσωτερικών (όταν εμείς κοιμούμαστε)
Αν η Λέσβος είχε άξιους εκπροσώπους δεν θα βλέπαμε καμία κόντρα Βουλευτών και Δημάρχου για τον Καλλικράτη. Θα συμφωνούσαν όλοι μαζί ή θα γίνει αναθεώρηση του Καλλικράτη στη Λέσβο ή θα υποβάλλουμε όλοι μας παραίτηση (Βουλευτές, Δήμαρχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Περιφερειάρχες, Περιφερειακοί Σύμβουλοι).
Αλλά πότε σ’ αυτό το τόπο λειτουργήσαμε συλλογικά; Ατομικές φιλοδοξίες και κόντρες για το τηλεοπτικό κοινό.
Έρχονται και εκλογές οπότε το «παιχνίδι» ξεκίνησε από τώρα... Ίσως όμως να λογαριάζουν χωρίς τους ψηφοφόρους... ο κόσμος τους έχεις βαρεθεί, τους έχει καταλάβει...

Μοιράσου το άρθρο!