Editorial

15/09/2014 - 07:19

Editorial - Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

r />Χωρίς αμφιβολία ήταν μια σημαντική μέρα για το Λεσβιακό ποδόσφαιρο. Η Μυτιλήνη έζησε στους ρυθμούς ενός μεγάλου αγώνα.  Όλα το απόγευμα της Κυριακής ήταν Καλλονή! Η νίκη της Καλλονής επί του Παναθηναϊκού είναι η πρώτη νίκη ομάδας της Λέσβου απέναντι στις μεγάλες ομάδες του κέντρου. Μια νίκη που σκόρπισε χαρά σε όλους τους φιλάθλους της Λέσβου και απέδειξε με το πιο τρανταχτό τρόπο τη σημασία που έχει η επιστροφή της Καλλονής στο «σπίτι» της μετά από ένα χρόνο περιπλανήσεων.
Μπορεί ο Παναθηναϊκός να φωνάζει για τη διαιτησία αλλά η νίκη της Καλλονής είναι καθαρή και πανάξια.  Οι «μεγάλες» ομάδες να διαμαρτύρονται για σφυρίγματα υπέρ των «μικρών» ομάδων ... ε, αυτό μοιάζει ως ανέκδοτο.
Εντύπωση προκάλεσε και σχολιάστηκε αρνητικά  η υποδοχή που επεφύλαξαν περίπου 500 οπαδοί του Παναθηναϊκού στους παίκτες της ομάδας τους κατά την άφιξή τους το Σάββατο στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης.  Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτοί οι φίλαθλοι θεωρήθηκαν «προδότες» του νησιού μας. Ασφαλώς και είναι εντελώς λάθος αυτή η προσέγγιση.  Δεν μπορεί να σκέφτονται όλοι με τον ίδιο τρόπο και δεν μπορεί να είμαστε όλοι ΑΕΛ Καλλονής. Οπότε ας σεβόμαστε και τις εκδηλώσεις από τους φιλάθλους των άλλων ομάδων. Εξάλλου έχουν περισσότερα προβλήματα με τις μέτριες εμφανίσεις της ομάδας τους.
Σωστά τα μέτρα της Αστυνομικής Δ/νσης  Λέσβου για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των φιλάθλων το γήπεδο και την απαγόρευση κυκλοφορίας  στους δρόμους πλησίον του γηπέδου. Μόνο μια μικρή παρατήρηση: όταν η Αστυνομία κλείνει τους δρόμους καλό θα είναι να εξασφαλίζει την άνετη  διέλευση των οχημάτων από τις εναλλακτικές επιλογές. Δεν μπορεί να υπάρχουν σταθμευμένα αυτοκίνητα επάνω σε στροφές και η Αστυνομία να παραμένει θεατής . Ας ληφθεί υπόψη την επόμενη φορά ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα.
 

Μοιράσου το άρθρο!