Editorial

16/12/2013 - 05:10

Editorial - Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

yle="text-align: justify;">Δεύτερα 16 Δεκεμβρίου 2013
Αν  κάποιος σ’ ένα μικρό παιδί υποσχόταν μια σοκολάτα και αθετούσε την υπόσχεσή του το παιδάκι κατά πάσα πιθανότητα θα έκλαιγε. Αν σ’ ένα ενήλικα έδινες μια υπόσχεση και δεν την τηρούσες ίσως να μην σε εμπιστευόταν ποτέ ξανά. Απλά παραδείγματα μπας και ξυπνήσουμε λιγάκι.
Ο λαός της Λέσβου έχει φάει το μεγαλύτερο δούλεμα εδώ και πολλά χρόνια από τα πολιτικά πρόσωπα και την Κυβέρνηση. Ασφαλώς και μιλάμε για την αναθεώρηση του Καλλικράτη. Μας έχουν κοροϊδέψει με προκλητικό τρόπο και εμείς δεν αντιδρούμε. Άκρα του τάφου σιωπή. Που και που καμιά ανακοίνωσή ή παλαιότερα κάποια ερώτηση στη Βουλή. Και η ευθύνη είναι σχεδόν σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα. Πρώτος ο Δήμαρχος Λέσβου, δύο φορές υποσχέθηκε δημοψήφισμά δεν έκανε τίποτα. Προεκλογική υπόσχεση του Αντώνη Σαμάρα, σιγά μην ασχοληθεί τώρα με τη Λέσβο. Υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης έφερε το νομοσχέδιο για την αναθεώρηση του Καλλικράτη  πριν μερικές εβδομάδες και σχεδόν αμέσως το απέσυρε  καταγράφοντας στο ενεργητικό του μια μεγάλη πολιτική ήττα.  ΠΑΣΟΚ δεν θέλει καμία αναθεώρηση μιας και ο Καλλικράτης είναι δικό του έργο. Μάταια το τοπικό ΠΑΣΟΚ στη Λέσβο (και ο Βουλευτής του) προσπαθεί να διαχωρίσει τη θέση του.  ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει δείξει και τόσο ζήλο για το θέμα. Ανεξάρτητοι Έλληνες το παλεύουν περισσότερο αλλά δεν μπορούν να κάνουν και τόσα πολλά λόγω μικρής κοινοβουλευτικής δύναμης.
Σε λίγο αποχαιρετάμε το 2013, ο χρόνος προς τις εκλογές είναι λίγος και όλα δείχνουν ότι θα πρέπει να ξεχάσουμε την αναθεώρηση του Καλλικράτη (εκτός αν γίνει η έκπληξη). Θα παρακολουθήσουμε προεκλογικό ένα μπαλάκι ευθυνών και θα ίσως ψηφίσουμε τελικά όσους ευθύνονται για τη μη αναθεώρηση του Καλλικράτη. Για άλλη μια φορά θα δεχτούμε όσα μας ορίζει η πολιτική μας «μοίρα».
Εν κατακλείδι όλος αυτός ο θόρυβος για την αναθεώρηση του Καλλικράτη μήπως ήταν «σκηνοθετημένος»; Μήπως έγινε για να έχουν όλοι ένα άλλοθι ότι προσπάθησαν; Θυμίζουμε μια σημαντική λεπτομέρεια-δημοσίευση του Lesvosnews.net στις 29 Οκτωβρίου 2013: Κι ενώ όλοι διαβεβαιώνουν σε πολιτικό επίπεδο ότι ο Δήμος Λέσβου θα «σπάσει» σε περισσοτέρους Δήμους, οι πληροφορίες αναφέρουν ακριβώς το αντίθετο.
Σε επικοινωνία που είχε σήμερα η δημοσιογράφος Βίκυ Καλοφωτιά  με στέλεχος του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών  ελέχθει ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει το ενδεχόμενο ο Δήμος Λέσβου να «σπάσει» σε περισσότερους Δήμους. Επίσης το ίδιο στέλεχος  δήλωσε έκπληκτος για τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα στα τοπικά ΜΜΕ.  Στην προσπάθεια μας να επικοινωνήσουμε με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχελάκη το στέλεχος του Γραφείου Τύπου μας επισήμανε ότι ο κος Μιχελάκης δεν θέλει να κάνει καμία δήλωση πριν τις τελικές αποφάσεις  και ανακοινώσεις.
Καταλάβατε; Παρακαλώ κύριοι καθίστε στα αυγά σας...

Μοιράσου το άρθρο!