Editorial

16/06/2014 - 07:02

Editorial - Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014


Η θερμοκρασία ανεβαίνει. Τα Σαββατοκύριακα η επικαιρότητα είναι φτωχή.  Ευτυχώς όμως υπάρχει η Ελένη Μενεγάκη και.. τα Δωδεκάνησα. Η είδηση που κυριάρχησε το Σαββατοκύριακο ήταν ότι η Ελένη Μενεγάκη ετοιμάζει να λανσάρει ελαιόλαδο Μυτιλήνης με τη δική της ονομασία. Κατά καιρούς έχει γραφεί ότι η Ελένη Μενεγάκη έχει αγοράσει κάποια έκταση στη Λέσβο. Έτσι σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδα «Παραπολιτικά»  η γνωστή παρουσιάστρια ετοιμάζει e-shop  βιολογικών προϊόντων που θα περιλαμβάνει ασφαλώς και το ελαιόλαδο Μυτιλήνης. Από εδώ και πέρα αρχίζει η παρωδία με τα δημοσιεύματα αθηναϊκών ιστοσελίδων που τοποθετούν τη Λέσβο στα Δωδεκάνησα!  Και το κακό δεν σταματάει εδώ... Τοπικές ιστοσελίδες αναδημοσιεύουν «αμάσητα» όσα γράφουν οι αθηναϊκές ιστοσελίδες! Η Λέσβος ανήκει στα Δωδεκάνησα σύμφωνα και με τις ιστοσελίδες της Λέσβου.  Ακολούθησε κράξιμο και  σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Πέρα από τα γεωγραφικά ευτράπελα η είδηση από μόνη της έχει τη δική της αξία. Δείχνει για άλλη μια φορά τον πλούτο που διαθέτει το νησί μας και δεν έχουμε μπορέσει να τον αξιοποιήσουμε.  Το ελαιόλαδο της Λέσβου θα μπορούσε να έχει προωθηθεί χωρίς να έχει ανάγκη τις επιχειρηματικές κινήσεις οποιουδήποτε γνωστού προσώπου. Ας μην σχολιάσουμε την «καπηλεία» που θα γίνει στο όνομα «ελαιόλαδο Λέσβου» από το συγκεκριμένο πρόσωπο. Το ίδιο δεν συμβαίνει και με το ούζο. Πολυεθνικές εταιρείες εκμεταλλεύονται  την παράδοση που είχε η Λέσβος στην παραγωγή ούζου.
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης η διάθεση των προϊόντων μας θα είναι ολοένα και ποιο δύσκολη.  Η ποιότητα και η σταθερή παραγωγή είναι μονόδρομος.  Αρκεί να καταλάβουμε τον πλούτο μας και να κάνουμε κινήσεις ενωτικές κόντρα σε πολυεθνικές και σε όσους σκέφτονται να εκμεταλλευτούν το όνομα «Λέσβος».

Μοιράσου το άρθρο!