Editorial

17/02/2014 - 08:28

Editorial - Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

yle="text-align: justify;">Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014
Μια δύσκολη εβδομάδα ξεκίνησε. Η Κυβέρνηση μετά το «ξαφνικό θάνατο» της ΕΡΤ αποφάσισε να εφαρμόσει το ίδιο μοντέλο και στο χώρο της υγείας. Λουκέτο στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Λουκέτο στο ΙΚΑ της Μυτιλήνης που καθημερινά εξυπηρετούσε πάνω από 1000 άτομα. Η διαφορά όμως σε σχέση με τον «ξαφνικό θάνατο» της ΕΡΤ είναι τεράστια. Εδώ πια μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.
Στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ μπαίνει λουκέτο, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο μνημονιακός στόχος της πλήρους κατεδάφισης του δημόσιου συστήματος υγείας, και της ολοκληρωτικής ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του.
Από σήμερα θα επικρατήσει το απόλυτο χάος. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει ούτε με το προσωπικό ούτε με το πώς θα εξυπηρετούνται οι ασθενείς. Οι ιδιώτες γιατροί στη Μυτιλήνη που έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ είναι ελάχιστοι. Η μόνη λύση που μένει είναι το Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Θα δούμε τουλάχιστον για ένα μήνα ουρές ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.
Αντιδράσεις από κόμματα και φορείς στη Λέσβο. Κινητοποιήσεις στο ΙΚΑ στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης. Ακόμη και να κρατηθεί ανοιχτό το ΙΚΑ Μυτιλήνης δεν θα μπορούν οι ιατροί να συνταγογραφούν  καθώς από σήμερα είναι σε διαθεσιμότητα και δεν θα έχουν πρόσβαση στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογραφήσης.
Ο Υπουργός Υγείας επιμένει ότι η αναστάτωση θα είναι μόνο για τριάντα ημέρες. Η υγεία όμως δεν μπορεί να περιμένει. Δεν μπορεί να μπαίνει λουκέτο στο χώρο της υγείας χωρίς να είναι έτοιμη η διάδοχη κατάσταση.

Μοιράσου το άρθρο!