Editorial

22/06/2014 - 21:20

Editorial - Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

style="text-align: justify;">Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014
Τελικά σ’ αυτό τον τόπο το «αυτονόητο» έχει μετακομίσει ή θα αναγκάστει να μετακομίσει αν ισχύουν κάποιοι "παράξενοι" Κανονισμοί… Ένας «παράξενος» υπόγειος πόλεμος μόλις έχει ξεκινήσει και σε λίγο καιρό θα κληθούμε να απαντήσουμε στο αυτονόητο ερώτημα : σε ποιον ανήκει το γήπεδο Μυτιλήνης - σε ποιον ανήκει ο Ταρλάς.
Αν η απάντηση σας μοιάζει εύκολη και απλή κάνετε μεγάλο λάθος...
Καλό είναι να θυμηθούμε τις δηλώσεις του Περιφέρεια Νάσου Γιακαλή και του Υπουργού Δικαιοσυνής που τόνιζαν ότι το γήπεδο θα είναι για όλο το λεσβιακό λαό.  Καλό θα είναι να επαναλάβουν και τώρα τις δηλώσεις τους μετά την ανακοίνωση της ΠΑΕ Καλλονής.Μια «ξαφνική» ανακοίνωση που ήρθε να απαντήσει σε ψιθύρους… 
Τι λέει η Καλλονή:
"Για όσους δε γνωρίζουν και για όσους κάνουν ότι δε γνωρίζουν:Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ)Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων (Ιούνιος 2014)
Άρθρο 8 (Γήπεδα Τέλεσης Αγώνων)Παράγραφος 9: Στα γήπεδα που αγωνίζονται ομάδες Α’ Εθνικής απαγορεύεται ο ορισμός άλλων αγώνων επαγγελματικού ή ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Τυχόν χρησιμοποίηση των γηπέδων αυτών για ειδικές περιπτώσεις (αγώνες τελικής φάσης, ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ή Κυπέλλου, αγώνες Εθνικής ομάδας κλπ) γίνονται μόνο μετά από έγγραφη άδεια της διοργανώτριας.Αναφορικά με τα υπόλοιπα η ΠΑΕ ΚΑΛΛΟΝΗ θα τοποθετηθεί εν ευθέτω χρόνω."
Μάλιστα! Η Καλλονή μας γνωστοποιεί τον Κανονισμό! Αλήθεια η Καλλονή δεν θυμήθηκε τον κανονισμό όταν αγωνιζόταν στο Ολυμπιακό Στάδιο  μαζί με την ΑΕΚ (ομάδα Γ Εθνικής); Δεν υπήρχε τότε αυτός ο Κανονισμός; Αν δεχτούμε ότι η Καλλονή έχει δίκιο οι κ.κ. Γιακαλής και Αθανασίου δεν γνώριζαν τον Κανονισμό και έφτιαξαν το γήπεδο με χρήματα του ελληνικού λαού ΜΟΝΟ για την ΑΕΛ Καλλονής; Αν ο Κανονισμός είναι νέος δεν πρέπει να υπάρχουν εξαιρέσεις για τις επαρχιακές ομάδες που δεν έχουν άλλες δυνατότητες επιλογής γηπέδου;
Οτιδήποτε κι αν κρύβεται πίσω από την ανακοίνωσή της  ΠΑΕ Καλλονής το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί ο Ταρλάς να γίνει ιδιοκτησία της Καλλονής. Το γήπεδο ανήκει στο λεσβιακό ποδόσφαιρο και στο λεσβιακό αθλητισμό (καλό είναι να μην ξεχνάμε το στίβο που έχει «εξοριστεί» από το γήπεδο). 
Δήμος , Περιφέρεια και ο κος Αθανασίου που έχει ασχοληθεί με την υπόθεση καλούνται να πάρουν ΑΜΕΣΑ θέση.  
Δεν πρέπει σ’ αυτό το τόπο να ξεχνάμε ούτε την ιστορία ούτε τα αυτονόητα…
 
(φώτο : Γιώργος Παπαδόπουλος)

Μοιράσου το άρθρο!