Editorial

27/01/2014 - 06:47

Editorial - Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

trong>Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014
Μυτιλήνη, οδός Ερμού. Ο δρόμος που θα έπρεπε να είναι το κόσμημα της Μυτιλήνης έχει γίνει εδώ και χρόνια η «αφασία»  της πόλης!
Ο Δήμαρχος Λέσβου λίγο πριν παραδώσει την πόλη στον επόμενο Δήμαρχο αποφάσισε από 1η Φεβρουαρίου να πεζοδρομήσει την Ερμού  με πιθανή λειτουργία μπαρών και να εφαρμόσει αυστηρή αστυνόμευση.  Ουσιαστικά ο Δήμαρχος αποφάσισε να εφαρμόσει αυτό που έπρεπε να ισχύει όλα αυτά τα χρόνια που η Ερμού ήταν  (και είναι) ανοχύρωτη και έρμαια στις διαθέσεις του κάθε επαγγελματία, του κάθε πολίτη που απλά θέλει  να κάνει τη δουλειά του.
Πριν μερικές μέρες υπήρξε ο σοβαρός τραυματισμός γυναίκας που σκόνταψε σε λακκούβα της οδού Ερμού και χτύπησε στο κεφάλι της κατά την πτώση της.  Επίσης να θυμηθούμε τα ότι με την πρώτη δυνατή βροχή η Ερμού μετατρέπεται σε ορμητικό ποτάμι καθώς τα φρεάτια δεν είναι πάντα στη κατάσταση που πρέπει. Να θυμηθούμε τις  απαράδεκτες παρεμβάσεις που έγιναν στις προσόψεις  καταστημάτων και τραπεζών αλλοιώνοντας έτσι την αρχιτεκτονική της Ερμού.   Να θυμηθούμε ότι η Ερμού  κάθε βράδυ γίνεται παρκινγκ οχημάτων των συμπολιτών μας που επιθυμούν να διασκεδάσουν στα καφέ μπαρ της πόλης. Να θυμηθούμε τα μηχανάκια που διέρχονται την οδό Ερμού όποια ώρα θέλουν και προς όποια κατεύθυνση θέλουν. Να θυμηθούμε τους επαγγελματίες της Ερμού που δεν τηρούν το ωράριο στην φορτοεκφόρτωση των εμπορευμάτων και βάζουν εμπόδια στο κλείσιμο της Ερμού ώστε να γίνουν οι αναγκαίες επισκευές.
Δυστυχώς στην πολύπαθη οδό Ερμού δεν φταίει μόνο η Δημοτική Αρχή του Δημήτρη Βουνάτσου. Η ευθύνη είναι όλων μας. Καταστρέφουμε κάθε μέρα ένα πολύτιμο κομμάτι της πόλης μας.
Έστω και την τελευταία στιγμή ας γίνει κάτι. Αν δεν καταλαβαίνουμε τη σημασία των παρεμβάσεων και απαγορεύσεων ας εφαρμοστούν με τον πιο αυστηρό τρόπο τα μέτρα. Να εφαρμοστούν προς όλους και κανείς να μην απολαμβάνει ασυλία.

 

(φωτογραφία αρχείου Θωμάς Μαυροφίδης / digital-camera.gr)

Μοιράσου το άρθρο!