Editorial

30/06/2014 - 06:59

Editorial - Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

yle="text-align: justify;">Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014
17 ετών νεκρός.  Σε τροχαίο.  Η Λέσβος για άλλη μια φορά στο πένθος καλείται να κηδέψει ένα νέο παιδί που δεν πρόλαβε να ζήσει. Πόσο άδικες μοιάζουν αυτές οι «θυσίες» στο βωμό της ασφάλτου!
Και εδώ δεν μπορούμε να πούμε ότι φταίει το οδικό μας δίκτυο. Το τροχαίο έγινε στην έξοδο της  πόλης , σε δρόμο καινούριο και με όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας.
Αν φορούσε κράνος θα ζούσε!  Αλλά δεν φορούσε κράνος... Η απουσία οδικής παιδείας στην Ελλάδα είναι το πρώτο αίτιο για όλα όσα συμβαίνουν.  Χρειάζεται δρόμος ακόμη ώστε να αποκτηθεί οδική παιδεία από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.
Το τελευταίο χρόνο η   Τροχαία Μυτιλήνης με τους ελέγχους κάπως έχει συναιτήσει του οδηγούς. Αλλά οι έλεγχοι δεν πρέπει να επικεντρώνονται στην πόλη της Μυτιλήνης. Οι άνθρωποι σκοτώνονται εκτός πόλης... Και αυτό το γνωρίζει η  Τροχαία.  Και δεν σκοτώνει μόνο η υπερβολική ταχύτητα και η απουσία προστατευτικών μέτρων (ζώνης ή κράνους). Σκοτώνει και το αλκοόλ. Κάθε Σαββατοκύριακο εκατοντάδες  νέοι  που επισκέπτονται τα θερινά κλαμπ εκτός πόλης επιστρέφουν στην πόλη με άφθονες δόσεις αλκοόλ στο αίμα τους.  Η Τροχαία δεν έχει συλλάβει ούτε έναν... γιατί απλά δεν κάνει ελέγχους τη στιγμή που πρέπει να κάνει ελέγχους.  Δυστυχώς άλλος τρόπος  να βάλουμε μυαλό δεν υπάρχει εκτός από τη συστηματοποίηση των ελέγχων. Και καλό θα είναι η Τροχαία να «κυνηγάει» τις παραβάσεις που σκοτώνουν και ας μην ψάχνει αφορμή πως θα ρίξει πρόστιμα στους συνετούς οδηγούς. (να ρίξεις πρόστιμο σε κάποιον γιατί εδώ και μερικές μέρες έληξε η κάρτα καυσαερίων αυτό σημαίνει εισπρακτικό μένος και όχι προσπάθεια για την προστασία της ανθρώπινης ζωής) .
Ας ελπίσουμε ο 17χρονος Ταξιάρχης να είναι το τελευταίο θύμα του φετινού καλοκαιριού.  Και οι φίλοι του εκτός από τα συγκινητικά λόγια που γράφουν στο facebook ας κάνουν  κάτι για τη μνήμη του... ας μάθουν και ας ενημερώσουν όλους τους συνομήλικους τους  να φοράνε κράνος! Θα είναι η μεγαλύτερη πράξη τιμής προς τη μνήμη του Ταξιάρχη....
Καλό ταξίδι... καλό παράδεισο Ταξιάρχη....
 

Μοιράσου το άρθρο!