Editorial

07/10/2013 - 05:34

Editorial - Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

yle="text-align: justify;">Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013
Πρώτο θέμα συζήτησης η Καλλονή. Ασφαλώς και η ομάδα αδικήθηκε και άξιζε τουλάχιστον την ισοπαλία. Δεν είναι η πρώτη φορά που νεοφώτιστη ομάδα δεν απολαμβάνει το 50-50 της διαιτησίας. Δυστυχώς αυτό είναι το ποδόσφαιρο μας! Πάντως το 2013 δεν θα δούμε την Καλλονή να παίζει στη Μυτιλήνη σε αγώνα πρωταθλήματος.  Ας μην ξεχνάμε τις δεσμεύσεις  ότι το γήπεδο θα είναι έτοιμο τον Οκτώβριο.... Ας μην γράφουμε ξανά τα ίδια το θέμα έχει κουράσει όλους και περισσότερο τους παίκτες της Καλλονής που τραβάνε τόση ταλαιπωρία.
Μετά το κρύο και τον αέρα που είχαμε τις δυο-τρεις τελευταίες ημέρες, η χθεσινή Κυριακή κι ενώ άρχισε σχεδόν πανομοιότυπα με τις προηγούμενες ως αναφορά το κρύο, εξελίχθηκε σε μια σχεδόν καλοκαιρινή μέρα.
Ο ζεστός ήλιος του φθινοπώρου θύμισε σε πολλούς που βιάστηκαν να βγάλουν  τα χειμωνιάτικα, πως  το μικρό καλοκαίρι του Οκτώβρη είναι εδώ κι είναι καλύτερο απ’ το καλοκαίρι  του Ιούνη τουλάχιστον.  Χωρίς την  κοσμοσυρροή στα καταστήματα και στους δρόμους, πιο άνετα  και πιο ανθρώπινα ίσως παντού, απολαμβάνεις τα πρωινά και τα Κυριακάτικα μεσημέρια στην πόλη.
Το πιο πολυσύχναστο μέρος της Μυτιλήνης, χρόνια τώρα,  εκεί στα καφέ της παραλίας  από το λιμεναρχείο ως την άλλη άκρη του δρόμου που ξεκινά ο πεζόδρομος, ο κόσμος αρκετός οποιαδήποτε ώρα της ημέρας κι όχι μόνο της Κυριακής.  Must η περιοχή ανέκαθεν, μόνο για κάποια χρόνια πήγε να κλέψει την αίγλη της η απέναντι ακριβώς πλευρά αυτή του δεξιού λιμενοβραχίονα, αλλά γρήγορα   επέστρεψε ο κόσμος σ’ αυτήν.   Οι ανακαινίσεις  στο εσωτερικό αυτών των καταστημάτων συχνές κι όμορφες αφού οι διακοσμητές που προσλαμβάνονται, έμπειροι και πολύ  ικανοί όπως άλλωστε προκύπτει, εκ του αποτελέσματος.  Για το εξωτερικό αυτών, μια κι εκεί μαζεύεται ο περισσότερος κόσμος χειμώνα καλοκαίρι, κατά την γνώμη μου, απαράδεκτος. Τα διαφανή πλαστικά παντού κατεβασμένα  μέχρι κάτω, ακόμα και με τον ήλιο σαν τον χθεσινό, κρύβοντας τη θέα, ίσως απ’ το καλύτερο κομμάτι της πόλης.  Κι αν αυτό για εμάς τους ντόπιους δεν έχει καμία σημασία, για τους χειμερινούς επισκέπτες, προέχει.  Τα φορητά μανιτάρια, οι θερμάστρες με το υγραέριο, θα κάνουν σιγά-σιγά την εμφάνισή τους για να ζεστάνουν έναν χώρο που μπάζει έτσι κι αλλιώς.  Τα ίδια ίσως και χειρότερα συμβαίνουν κι αλλού κι όχι μόνο εδώ, και σε μεγάλες πόλεις  μόνο που εκεί οι επιλογές του κόσμου πολλές, εδώ όμως όχι.

Μοιράσου το άρθρο!