Editorial

01/11/2013 - 06:49

Editorial - Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

yle="text-align: justify;">Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013
Eurostat: Ξεπέρασε τις προβλέψεις η ανεργία στην Ευρωζώνη.Στο 12,2% η ανεργία στην Ευρωζώνη. Στο «κόκκινο» τα ποσοστά σε Ελλάδα και Ισπανία, ενώ οι χώρες με τη χαμηλότερη ανεργία είναι η Αυστρία και η Γερμανία.  H χώρα με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας είναι η Ελλάδα (27,6% τον Ιούλιο) με την Ισπανία να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής (26,6% τον Σεπτέμβριο). Δεν χρειάζεται να περιμένει κάποιος την Eurostat για να καταλάβει όσα συμβαίνουν. Μόλις χθες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της κοινωφελούς εργασίας στη Λέσβο και η αγωνία των υποψηφίων πραγματικά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Δεκάδες μηνύματα στην ιστοσελίδας μας για διευκρινήσεις και αναζήτηση ονομάτων. Και μιλάμε για 5μηνη εργασία με τις χειρότερες αμοιβές.
Υπάρχουν και τα αποτελέσματα του ΕΣΠΑ  της Δράσης «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013». Σωστή η επιλογή του Υπουργείου να δώσει την ευκαιρία σε όσους έχουν βαθμό ετοιμότητας να υλοποιήσουν τις επενδύσεις τους. Αν μη τι άλλο τους επόμενους μήνες κάτι καλό θα τρέξει στο κόσμο των επιχειρήσεων. 307 υφιστάμενες επιχειρήσεις, 45 νέες επιχειρήσεις και 155 επιχειρήσεις με την ένδειξη «δυνητικά δικαιούχοι» για το Βόρειο Αιγαίο. Αριθμοί που αποτελούν ένα αισιόδοξο μήνυμα για την οικονομία της περιοχής μας.
Ο Νοέμβρης ξεκινάει και μοιράζει χρήμα!Από σήμερα το απόγευμα η προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης θα είναι στην διάθεση των δικαιούχων.  Περίπου 20.000 δικαιούχοι στη Λέσβο θα δουν χρήματα στο βιβλιάριο τους. Ιδανική περίοδος μιας και από σήμερα ξεκινούν οι  ενδιάμεσες εκπτώσεις. (για όσους θα αξιοποιήσουν τα χρήματα ψωνίζοντας και όχι καλύπτοντας τρύπες φόρων κτλ)
Νοέμβρης από σήμερα, και στην καρδιά του (πρώην) φθινοπώρου πια.  Οι βροχές απουσιάζουν από το νησί όπως κι αυτό το συννεφιασμένο και μελαγχολικό τοπίου του νοτιά. Οι εποχές έχουν αλλάξει όπως πολύ σωστά λένε οι ειδικοί και από τέσσερις έχουν γίνει δύο. Καλοκαίρι και χειμώνας.
Ακόμα και η φύση, μας εκδικείται  αργά,   και σταδιακά ξεχάσαμε την άνοιξη και το φθινόπωρο.  Δεν λέμε σε καμία περίπτωση, ότι και γι’ αυτό φταίνε οι πολιτικοί και η πολιτική που ασκείται στην χώρας μας  και όλου του κόσμου, αλλά οι επεμβάσεις των κυβερνήσεων  ανά τον κόσμο στην φύση, όπως και να το κάνουμε,  υφίστανται.
Οι παρανομίες, οι λανθασμένες επιλογές, και τα λαδώματα πολλά. Ο καθένας από εμάς,  για να κάνει την δουλειά του δεν υπολογίζει τίποτα και κανέναν, πόσο μάλλον  τον πλανήτη γη.  Παραδείγματα πολλά στην χώρα μας, αλλά και στο νησί, για καταπατημένες εκτάσεις από επιτήδειους, κτίσματα μια ανάσα από τον αιγιαλό, σπίτια- παλάτια  μέσα στα πεύκα και σε χαρακτηρισμένες δασικές εκτάσεις,  και η ζωή να περνάει ευχάριστα για κάποιους που έχουν το ….χαρτί και σπρώχνουν, απολαμβάνοντας το καθαρό οξυγόνο και την  απεριόριστη θέα.
Ακόμα και μέσα στις πόλεις τα λεγόμενα πάρκα αναψυχής έχουν μετατραπεί σε πρόχειρους σκουπιδότοπους, ειδικότερα στις μεγαλουπόλεις  που το τσιμέντο κυριαρχεί παντού, και οι ανάσες  περιορισμένες για μικρούς και μεγάλους.
Οι αντοχές  του πλανήτη μας ελάχιστες, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες και μια μετοίκηση όλων μας σε άλλο πλανητικό σύστημα  να είναι πια  η  επόμενη λύση.  Αλλά κι εκεί  σίγουρα θα υπάρχει κι αν όχι θα βρούμε χώρους για ατασθαλίες και παρανομίες.
Καλό μήνα.

Μοιράσου το άρθρο!