Editorial

11/07/2014 - 07:09

Editorial - Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

yle="text-align: justify;">
Χθες ήταν μια δύσκολη μέρα για τη Μυτιλήνη. 24 ώρες χωρίς νερό. Βέβαια αυτές οι δύσκολες μέρες είναι πλέον συνήθεια για πολλά χωριά της Λέσβου (Αγιάσος, Πολιχνίτος, χωριά του Πλωμαρίου).
Η  περίφημη ΔΕΥΑΛ είχε την ευγενική καλοσύνη να ενημερώσει του δημότες της Μυτιλήνης για τη διακοπή στο δίκτυο ύδρευσης και να ζητήσει και συγνώμη! Για τους δημότες των χωριών δεν υπάρχει καμία ενημέρωση και ασφαλώς κανένα «συγνώμη». Οι διακοπές  γίνονται χωρίς πρόγραμμα και κανείς δεν ξέρει πως θα κυλήσει το καλοκαίρι. Κανείς δεν ξέρει αν θα έχει νερό όταν ξυπνήσει. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι μαζί με τους αγώνες του μουντιάλ οι κάτοικοι των χωριών παίζουν στοίχημα για το αν θα έχουν νερό. Η απόδοση "έχουμε νερό" αγγίζει διψήφια νούμερα....
Βέβαια ο Δήμαρχος Λέσβου προς το παρόν αρέσκεται σε πολύλογες τηλεοπτικές εμφανίσεις  (κάθε βράδυ στην Τηλεόραση Μυτιλήνης - δεν γίνεται δελτίο ειδήσεων χωρίς το ημίωρο Βουνάτσου) και να εξαγγέλλει μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ύδρευσης. Σε μια από τις τελευταίες του τηλεοπτικές εμφανίσεις δήλωσε αποφασισμένος να κόψει  τις παράνομες συνδέσεις  και όσους χρησιμοποιούν το νερό για άρδευση (να ποτίζουν κήπους και κηπευτικά).  Σήμερα όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ της Λέσβου» ο Δήμαρχος έκανε πίσω  και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν «ασχολήθηκε» με την υλοποίηση των υποσχέσεών του που έδωσε μόλις πριν δύο μέρες!
Και ορθά η Δημοτική Σύμβουλος κ. Πνακά όπως αναφέρει η εφημερίδα ετοιμάζει προσφυγή στον Εισαγγελέα.  Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η συνέχεια την υπόθεσης αλλά τα προβλήματα της  ύδρευσης μεγαλώνουν... και μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο από την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής Βουνάτσου  (που αν και σε 50 μέρες φεύγει) ακόμη λειτουργεί υπό καθεστώς δημοσίων σχέσεων... Ο πάλαι ποτέ «επαναστάτης» Δημήτρης Βουνάστος έφθασε στο σημείο να μην μπορεί να κόψει τις παράνομες παροχές ύδρευσης... Άδοξο τέλος για το Δήμαρχο Λέσβου ...  ξεράθηκαν οι ιδέες και τα οράματα...  έμειναν μόνο οι εμμονές των τηλεοπτικών εμφανίσεων και των πανηγυριών.
 

Μοιράσου το άρθρο!