Editorial

13/09/2013 - 05:27

Editorial - Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

>Παρακευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Μπορεί η πρόληψη να σώσει;  Ή ακόμα και η κουβέντα τύπου συμβουλευτικού χαρακτήρα;  Μπορεί, και μάλιστα δυνατά πρέπει να πούμε όλοι μας πριν γίνει το κακό….

Κάθε καλοκαίρι στήνονται κάποια περίπτερα στην οδό Ερμού, έξω από το δημοτικό θέατρο και στην πλατεία Σαπφούς, για πώληση εισιτήριων συναυλιών. Θεατρικών παραστάσεων, τραγουδιστών,  και το φιλοθεάμων κοινό,  μπαίνει στην σειρά για ν’ αγοράσει το πολυπόθητο χαρτάκι που θα του επιτρέψει  να δει και να ακούσει τον αγαπημένο του καλλιτέχνη.   Χωρίς ντροπή.

 Από σήμερα και μέχρι το Σάββατο θα λειτουργεί ένα τέτοιο περίπτερο στον πιο πολυσύχναστο δρόμο της πόλης μας  στην αρχή της Ερμού. Είναι το περίπτερο του ΚΕ.Θ.Ε.Α.  που σκοπό έχει την ενημέρωση και την πρόληψη  των συμπολιτών μας πάνω σε εξαρτησιογόνες  ουσίες.  Αρκετοί από τους πολλούς που πέρασαν σήμερα πρώτη μέρα λειτουργίας του μπροστά απ’ αυτό το περίπτερο γύρισαν την πλάτη σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ως σκοπό να βοηθήσουν ή και να συμβουλέψουν τους γονείς.  Ελάχιστοι μόνο μίλησαν μαζί τους γνώρισαν την δράση τους κι ήταν εκείνοι που δεν νοιώθουν ντροπή  που συνομιλούν για ένα καυτό θέμα της κοινωνίας με τέτοιου «είδους» ανθρώπους. Άλλωστε κανένας στον κόσμο δεν στιγματίστηκε-αν αυτός είναι ο φόβος- ακούγοντας και μόνο.

 Η πρόληψη, όπως και η συμβουλή γίνονται  ανάγκες και μάλιστα επιτακτικές στην κλειστού τύπου κοινωνία μας, σε μια πόλη που…. βράζει.

ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΚΕΘΕΑ:  10-14ΚΑΙ 18-21 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 10-14.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!