Editorial

14/03/2014 - 06:03

Editorial - Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

yle="text-align: justify;">Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014
Το σήριαλ «σπάσιμο νησιωτικών δήμων» έλαβε τέλος. Ήταν ένα άψογο σήριαλ με πολλές ανατροπές, αγωνία και παρασκήνιο. Ένα πολιτικό θρίλερ χωρίς αίσιο τέλος για τη Λέσβο. Για ακόμη 5 χρόνια η Λέσβος θα είναι ένας Δήμος!
Διαβάζουμε ότι την επομένη εβδομάδα ετοιμάζονται κινητοποιήσεις! Ας μην κάνουμε το πολιτικό θρίλερ κωμωδία. Είναι αργά. Το παιχνίδι τέλειωσε.
Ποιος φταίει που η Λέσβος θα μείνει ένας  Δήμος;  Σε μεγάλο βαθμό όπως έχουμε αναφέρει οι ευθύνες είναι στο νυν Δήμαρχο Λέσβου Δημήτρη Βουνάτσο και στο ΠΑΣΟΚ.
Δημήτρης Βουνάτσος: κατάφερε και «κοίμισε» το λαό της Λέσβου με τις ψεύτικες υποσχέσεις για δημοψήφισμα.  Αν γινόταν δημοψήφισμα θα υπήρχε ένα μέσο πολιτικής πίεσης, θα μπορούσε να μέχρι και να ληφθεί απόφαση για αποχή από τις εκλογές.  Ο Δημήτρης Βουνάτσος κρύφτηκε πίσω από τον Καλλικράτη για καλύψει τις δικές τους αδυναμίες και τις διαφωνίες της δημοτικής του παράταξης. Ως έξυπνος πολιτικός που είναι δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι έπεσε «θύμα» των υποσχέσεων της Κυβέρνησης.
ΠΑΣΟΚ:  ένα κόμμα που κάποτε ήταν Κυβέρνηση τώρα είναι δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας. Και ως δεκανίκι πρέπει να παίξει το «βρώμικο» ρόλο. Ομάδα Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ χάρισαν το τέλειο άλλοθι στη Κυβέρνηση για να μην υπάρξει καμία αλλαγή στον Καλλικράτη (δημιουργία του ΠΑΣΟΚ) και στο δόγμα «κάθε νησί ένας Δήμος» .  Απείλησαν μέχρι να ρίξουν τη Κυβέρνηση. Πως μπορεί να κάνει κουμάντο το κόμμα του 5%  αν δεν υπάρχει και η κρυφή αποδοχή από την Κυβέρνηση;  Και με όρους ψυχολογίας αν το δούμε η άρνηση του ΠΑΣΟΚ προσφέρει στο κόμμα μια ανάσα επιβίωσης... θα λένε ότι να ο πολιτικός μας λόγος ακούστηκε.  Αργά ή γρήγορα θα καταλάβουν ότι όχι μόνο δεν ακούστηκε ο πολιτικός τους λόγος αλλά έκαναν τη «βρώμικη» δουλειά και έβγαλαν από τη δύσκολη θέση τη Κυβέρνηση.  (Εξαίρεση αποτελεί ο Βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης που πραγματικά προσπάθησε μαζί με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου. Μπορεί αυτό να ενοχλεί κάποιους αλλά δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε και να μην αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες)
Και τώρα που θα πάμε στις εκλογές με ένα ενιαίο Δήμο. Το ζητούμενο είναι ποιο Δήμαρχο και ποιους Δημοτικούς Συμβούλους θα επιλέξουμε. Δεν θα υπάρχει πλέον το άλλοθι ότι φταίει ο Καλλικράτης. Όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει ένας Δήμος όλο το νησί. Δεν μπορεί να υπάρχει άλλη ανοχή. Και καλό θα είναι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι να προσέχουν τις υποσχέσεις που δίνουν σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και έχοντας βιώσει οι πολίτες την θητεία του Δημήτρη Βουνάτσου.  Πάντως  το « θαύμα» δεν μπορεί να γίνει στη Λέσβο από τα ίδια πρόσωπα που τόσα χρόνια δεν έκαναν το «θαύμα» τους ... τότε  που οι εποχές ήταν πιο εύκολες.

Μοιράσου το άρθρο!