Editorial

21/03/2014 - 07:08

Editorial - Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

yle="text-align: justify;">Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014
Τελικά καλά έκανε το Υπουργείο Εσωτερικών και είπε όχι στο «σπάσιμο» του Δήμου Λέσβου! Όσο κι αν μας πονάει αυτή η άποψη είναι και η αλήθεια. Το «σπάσιμο» του Δήμου Λέσβου ουσιαστικά δεν το ήθελαν όσοι επιλέξαμε να μας εκπροσωπήσουν.
Χθες παρακολουθήσαμε το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο – παρωδία στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης με μοναδικό θέμα το « μη σπάσιμο» του Δήμου Λέσβου. Με το ζόρι συμπληρώθηκε η απαιτούμενη απαρτία των 23 Δημοτικών Συμβούλων. Ελάχιστος κόσμος, απουσία Βουλευτών, απουσία Περιφερειάρχη και εκπροσώπου της Περιφέρειας, απουσία εκπροσώπων φορέων και συλλόγων.  Επαληθεύτηκε αυτό που είχαμε γράψει και στο παρελθόν. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Βουνάτσος με τα τρυκ του δημοψηφίσματος και με τις δηλώσεις σιγουριάς ότι θα «σπάσει» ο Δήμος Λέσβου ουσιαστικά μας «κοίμισε»...  Και όταν καταλάβαμε ότι ήταν οριστική η επιλογή της Κυβέρνησης για να μην «σπάσει» ο Δήμος Λέσβου ήταν πλέον αργά για αντιδράσεις. Παράλληλα αρκετοί ήταν που "βολεύτηκαν" με το να είναι η Λέσβος ένα Δήμος. Για να λέμε την αλήθεια όσοι ζουν στη Μυτιλήνη ποτέ δεν τους απασχόλησε αυτό το ζήτημα.
Τι αποφάσισε το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο; Την έκδοση ενός ψηφίσματος! Μάλιστα! Αυτή θα είναι η «επαναστατική» τακτική του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να «φοβίσει» την Κυβέρνηση. Η σκέψη να παραιτηθούν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι (και οι αναπληρωματικοί) ξεχάστηκε... Θυμάστε πριν μερικούς μήνες που ο Δημήτρης Βουνάτσος έλεγε όσοι έχουν τα @ρχ...@ να παραιτηθούν;  Ο μόνος που χθες παραιτήθηκε είναι ο Πρόεδρος της Καλλονής Θανάσης Ελευθερίου. (Και του αξίζει ένα μεγάλο «μπράβο» γιατί είναι από τους ελάχιστους αγωνιστές για το «σπάσιμο» του Δήμου Λέσβου).
Για ακόμη 5 χρόνια (τουλάχιστον) το νησί της Λέσβου θα παραμείνει ένας Δήμος.  Ελπίζουμε να μην έχουμε ξανά Δήμαρχο κάποιον που θα το φορτώνει όλα τα προβλήματα στον «Κακοκράτη». Ελπίζουμε να μην έχουμε ξανά ένα Δήμαρχο που θα είναι συγκεντρωτικός και δεν θα δίνει αρμοδιότητες στα τοπικά συμβούλια.
Πάντως ο Δημήτρης Βουνάτσος δεν θα είναι ξανά Δήμαρχος. Το ανακοίνωσε και επίσημα... «Δεν θα είμαι υποψήφιος».  Μεγάλη απώλεια... Αμήν!
 

Μοιράσου το άρθρο!